BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Gelibolu için resim yarışması

Faaliyetlerini Avustralya'da sürdüren Gallipoli Memorial Club Limited tarafından bir resim yarışması açıldığı bildirildi.

Abone ol

Konusu "Gelibolu Savaşları'nda Oluşan Değerler" olan resim yarışmasının 1.sine 10 bin dolar ödül vaat edilirken, 2.'liğe layık görülen eser ise kulüp tarafından satın alınarak mansiyon ödülü verilecek.
Yarışma hakkında İHA'ya bilgi veren yetkililer katılma şartlarının www.gallipoli.com.au adresli web sayfasından elde edilebileceğini kaydettiler.

Elde edilen bilgiye göre sadece Avustralya, Türkiye veya Yeni Zelanda vatandaşlarının katılabileceği yarışmadaki eserler; yağlı, akrilik, sulu boya yada hepsinin karışımından yapılabilecek.
Eserlerin ölçüsü 4 metrekareyi geçmeyecek, 38x30 cm'den küçük olmayacak.
Eserler 3-4 Nisan 2006 tarihlerinde 09.00-16.00 saatleri arasında Level 2, 12 Loftus Street, Sydney, NSW 2000 adresindeki Gallipoli Memorial Club Limited'te hazır bulunacak The Gallipoli Art Prize Organizing Committee üyelerine elden teslim edilecek.

Eserleri teslim anında 20 dolarlık başvuru ücreti ödenecek ve eserlerin arkasında ressamın adı, adresi ve resmin konusu yer alacak.
Bir süre kulüp binasında sergilenecek eserlerden hangilerinin dereceye girdiği 20 Nisan günü yapılacak bir kokteylde açıklanacak ve ödülleri eser sahiplerine törenle verilecek.

Dereceye giremeyen eserleri ise sahipleri 6-7 Nisan 2006 tarihleri arasında elden teslim alabilecekler. 1918 yılında Gallipoli Associations adı altında temelleri atılan Gallipoli Memorial Club Limited, ülkede hayli yaygın olan RSL'lerden farklı bir organizasyon olarak tanınıyor.
Avustralya'nın bir çok eyaletinde şubeler açan ve örgütlenen kulüp, daha çok seçkin ve elit kesime kapılarını açıyor.

1930'lu yıllarda üye sayısını çoğaltan kulüp, 1960'dan sonra satın aldığı binalara yerleşerek dikkat çekti. Üyeleri arasında az sayıda Türk de bulunan Gallipoli Memorial Club Limited, geçen yıldan itibaren Gelibolu'da müze haline getirilebilecek tarihi bir evi satın almak için çaba gösteriyor.