BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hıncal Uluç'tan Ağca'ya övgü!

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Mehmet Ali Ağca'ya övgüler yağdırdı! Uluç, Ağca'yı tahliye olduğu gün kaybeden gazetecilere ise demediğini bırakmadı!

Abone ol

Uluç başlıklı yazısında Ağca'nın herkesle nasıl dalga geçtiğini yazdı!

Yazı: Hıncal Uluç
www.sabah.com.tr


SEZAR'IN hakkını Sezar'a vereceksin..
Yargıyla alay ediyor adam.. 12 saatte bir karakola gidip imza verecekmiş.. Kim aldı bu kararı?.. Ve de nasıl uygulatmayıp devleti bu herifin önünde küçük duruma düşürdü?.

Basınla alay ediyor adam.. Güya dünya peşinde.. Peşine takılan, ne yaptığını izleyen bir tek, ama tek bir gazeteci yok.. Ben Genel Yayın Müdürü olsam, tüm Polis Adliye muhabirlerinin işine son verirdim. Bunca imkanlar tanınıyor onlara.. Altlarında arabalar, ellerinde en uzaktan çeken makineler.. Yahu bir tanesi izlemez mi?.
"Kadıköy rıhtımında yağmur altında yürüdüm" diye haber yolluyor üstelik, dalgasını geçerek..
Polisle alay ediyor.. Hapisten çıktığında bindiği arabanın camları siyah boyalı.. Yasak.. Orada yüzlerce polis var. Bir teki çevirip arabayı bağlamıyor.. Küstahlığın ölçüsüne bakar mısınız?.
..Ve kendini pazarlıyor.. Polislerin arasında yürürken, Time'ın kapağının fotokopilerini dağıtıyor medyaya.. Evvelden hazırlamış..

Niye..
Çünkü kapakta Papa ve Ağca baş başa vermiş, fısıldaşıyorlar ya, o resim.. Üzerinde "Niçin affetti" yazıyor..
Bu sorunun yanıtını, yani niçin affettiğini bilen iki kişiden biri öldü.. Şimdi tek bilen Ağca.. Mesih (Tövbe yarabbim) Ağca.. Şimdi rahat rahat sallayacak bu gizli konuşmayı.. Hıristiyan dünyasına mesaj yolluyor.. "Sır bende.. Dolarları hazır edin.. En çok verene.."
Benim medyam, benim yorumcularım o resmin niye dünya televizyonlarına salladığının farkında değil.. Kullanıldığının farkında değil..
Bu Ağca takdir edilmez mi, şimdi?..

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Metin Kaplan "Ağca konuşursa öldürülür" demiş.
Ağca davasının Sıkıyönetim savcısı Albay Refik Karaa ise "Ağca'nın konuşmasına izin vermezler, öldürürler" demiş.
Ben ikinci fikre yakınım. Hele hele Papa suikastında arkasında Rus ve Bulgar mafyası varsa gerçekten, bu mafyalar onu konuşturmazlar.