BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteli gençler Feyzioğlu’nu protesto etti

AK Parti Gençlik Kolları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu protesto etti. Barolar Birliği tarafından Türk siyasetine müdah...

Abone ol

AK Parti Gençlik Kolları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu protesto etti. Barolar Birliği tarafından Türk siyasetine müdahale edildiğini savunan grup, İstanbul Barosu önünde basın açıklaması yaptı.
AK Parti Gençlik Kolları, Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmadan dolayı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu protesto etti. İstanbul Barosu önünde toplanan 150 kişi, Metin Feyzioğlu‘nun kürsüde yaptığı konuşmasında Türk siyasetine müdahale ettiği iddiasında bulundu. ‘Nice cübbeler gördük içinde insan yok’ yazılı döviz taşıyan grup, ‘Baro şaşırma sabrımızı taşırma’ diye slogan atarak tepkilerini gösterdi.
Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Hürriyet ve Adalet İnisatiyatifi Koordinatörü Seyfullah Akgün, Barolar Birliği’nin Türk siyasetine müdahale ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Uzun süreden beri, Türkiye’de yargı mensupları Türk siyasetine müdahale ediyor. Yerel seçimlerden büyük bir başarı ile çıkan partimizi, başbakanımızı hedef alan bu açıklamaları yapanları kınamak için buradayız. Bundan sonra yeni Türkiye’nin gençleri olarak eski Türkiye’yi hortlatmaya çalışan bu şahıslara ve odaklara karşı kararlı tavrımızla karşılarında duracağımız göstermek için buraya geldik.”
Grup protestolarının ardından sessizce ayrıldı.
(İHA)