BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sam, NFL tarihinin ilk açık eşcinsel oyuncusu

Amerika Birleşik Devletleri'nde Missouiri Üniversitesi'nin yıldız oyuncusu Michael Sam, Ulusal Futbol Ligi NFL tarihinin, eşcinsel olduğunu açıklayan ilk sporcusu oldu. 24 yaşındaki defans oyuncusu, NFL seçmelerinde St Louis Rams takımına kabul edildi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde Missouiri Üniversitesi'nin yıldız oyuncusu Michael Sam, Ulusal Futbol Ligi NFL tarihinin, eşcinsel olduğunu açıklayan ilk sporcusu oldu.

24 yaşındaki defans oyuncusu, NFL seçmelerinde St Louis Rams takımına kabul edildi.

Sam Şubat'ta eşcinsel olduğunu açıklamıştı. ABD Başkanı Barack Obama dahil birçok kişi Sam'i bu açıklamasından dolayı kutlamıştı.

Ancak bazı yorumcular, takımların Sam'den uzak durabileceğini öne sürmüştü.

Rams menajeri Jeff Fisher, ESPN televizyonuna futbolcunun sahada ne yapabileceklerine odaklandıklarını söyledi.

Ancak Fisher "İçinde yaşadığımız farklılıklar dünyasının bir parçası olmaktan gurur duyuyorum ve takımının kazanmasına yardımcı olma fırsatı dolayısıyla heyecan duyuyorum" dedi.

Sam, Şubat'ta ESPN'e "Dünyaya eşcinsel bir adam olduğumu söyleyeme geldim. Sıkı çalışırsam, iyi oynarsam - sanırım önemli olan budur" demişti.

Daha önce takım arkadaşlarına eşcinsel olduğunu söyleyen Sam, bu açıklamayla "omuzlarından büyük bir yükün kalktığını" belirtmiş ve "Belki ilk olabilirim ama sonuncu olmayacağım. Umarım, bu sadece iyi şeyler doğurur" diye konuşmuştu.

Şubat ayında da Jason Collins, Amerikan Basketbol Ligi NBA'de eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra forma giyen ilk basketbolcu olmuştu.