BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversitelerarası Kurul Van'da toplandı

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı Van'da yapıldı. Kurul'a Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Abone ol
Üniversitelerarası Kurul toplantısına katılmak üzere Van'a gelen akademisyenler, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) ev sahipliğinde bu yıl 217'ncisi gerçekleştirilen toplantıya katılanlar daha sonra Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.
 
Burada koruma altında bulunan Van kedilerini seven kurul üyeleri, ardından YYÜ El Sanatları Merkezi ve Van Kalesi'ni gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.  
 
Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'ın tarihi ve turistik güzellikleriyle kadim bir kent olduğunu söyledi.
 
Tüm üniversitelerin rektörleri ve temsilcileriyle Van'da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Güvenç, "Van, tabiatı, gölü ve tüm özellikleriyle insanları kendine hayran bırakan bir kent. Burada toplanmaktan çok mutluyuz. Yarın da burada olacak ve kalan mekanları da dolaşacağız" dedi. 
 
Van'da düzenledikleri toplantının verimli bir şekilde tamamlandığını aktaran Çankaya Üniversitesi Mahendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Zaim Çil de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da toplantıya katılmasının ayrıca önemli olduğunu bildirdi.