BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üniversite adaylarına motivasyon strateji

Sanacaktepe Belediyesi, ilçedeki eğitim ve öğretimin çıtasını yükseltme amaçlı yaptığı çalışmalarına devam ediyor.

Abone ol

Bu kapsamda, üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere uzun sürecek olan sınav maratonunda desteklemeyi hedefleyen bir program düzenlendi.

Samandıra Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, üniversiteye yerleşmede izlenilmesi gereken stratejiler ve kurallar ele alındı. 6 Mayıs perşembe günü 13:30 da yapılan programın dinleyenleri ise Sancaktepe’deki üniversite adayları oldu.

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Kültür Üniversitesi Ar-Ge Merkezi yöneticisi Burak Kılıç, gençleri sınava hazırlanırken motivasyonlarını artırmak, özgüven kazanılmasını sağlamak, sınav stresi ve kaygısını gidermek ve üniversite adaylarının kendilerini yönetmesini sağlamak konulu bir konuşma yaptı.

Kılıç, sınavın önemini vurguladıktan sonra, bir yarış havasında geçen sınavda sadece bilginin yetmediğini belirterek, bunların neler olduğunu açıkladı. Sınavda istenilen sonucu elde edebilmek için en önemli şeyin, iyi bir ortamda düzenli bir şeklide ders çalışmak olduğunu söyledi. Daha sonra da, ders esnasında konuya motive olmanın alınacak verimi çok etkileyeceğini belirtti.

Sınav maratonunu geçtikten sonra, alınan puanlarla doğru tercihler yapılması gerektiğini belirten Burak Kılıç, alınan puanlarla nerelere girebileceğinin iyi analiz edilmesi üniversiteye girmenin son basamağı olduğunu belirtti.Öğrenciler zaman zaman konuşmacıya konu ile ilgili sorular yönelterek daha fazla bilgi edindiler.