BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muhsin Yazıcıoğlu'na Şanlıurfa vefası

Şanlıurfalılar helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmadı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimlerin yaşatılmasının, önümüzdeki nesillere referans olarak kalacağını söyledi.

Topçu, BBP Şanlıurfa il teşkilatının 1. olağan kongresine katılmak üzere geldiği kentte, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Ertuğrul Gazi Mahallesinde, 'Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın açılış törenine katıldı.

Topçu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, parka verilen isim dolayısıyla Şanlıurfa Belediyesi'ne teşekkür etti.

Türk dünyasında böyle kıymetli başkanlar ve idarecilerin isimlerinin çocuklarımız tarafından bilinmesinin önemli olduğunu belirten Topçu, şöyle konuştu:

''Muhsin Yazıcıoğlu gibi kişilerin yaşatılması önümüzdeki nesillere referans olarak kalacak. İsmi parklara, bulvarlara ve kültür merkezlerine verilmekte. Bundan milletin kazanacağı, kendi hayatında milleti için, dini için, ezanı için, bayrağı için var olmuş Muhsin Yazıcıoğlu gibi kişilerin yaşatılması önemlidir. Bu çerçeve doğrultusunda böyle bir parka isminin verilmesi bu amaca hizmet etmiş olacak. Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum böylesi kıymet bilen bir belediye başkanı seçtikleri için.''

Fakıbaba ise Şanlıurfalıların, BBP'nin kurucu liderini asla unutmayacağına inandığını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin parka verilmesinin belediye meclisi tarafından onaylandığını vurgulayan Fakıbaba, şöyle konuştu:

''Şanlıurfa halkı çok değerli liderimizi unutmayacaktır ama çocuklarımızın örnek alabilmesi için böyle parklara ve bulvarlara isim verilmesi gerçekten çok önemli. Ben bu parkın isminin Muhsin Yazıcıoğlu olarak kalmasında bir Urfalı olarak gurur duyuyorum. Genel Başkanımıza da kentimize geldiği için ayrıca teşekkür ediyorum.''

Daha sonra parkta kısa bir süre inceleme yapan Topçu, partisince Belediye Eski Nikah Salonu'nda düzenlenen kongreye katıldı.

Topçu, burada partililere kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kongreye, partinin çevre il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

97 delegenin oy kullanacağı seçimlere mevcut il başkanı Sabri Çavcı, tek aday olarak girdi.