BIST 10.471
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.436,21
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yenilenen Nissan Qashqai Türkiye'de

Yenilenen Nissan Qashqai Türkiye yollarına çıktı..

Abone ol

Hasan Arslan bildiriyor - Nissan Otomotiv A.Ş Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, yıl sonuna kadar yaklaşık 7 bin civarında Qashqai satmayı hedeflediklerini belirterek, Qashqai'ın şimdiden Haziran ayı taleplerinin dolduğunu bildirdi.

Yenilenen Nissan Qashqai'ın basın tanıtımında Sancaktaroğlu, 2009 yılının otomotiv sektörü için zorlu bir yıl olduğunu, tüm bu zorluklara karşın kendilerinin 2009 yılını başarıyla tamamladıklarını ve 2010 yılı için hedeflerini yükselterek yola devam ettiklerini kaydetti.

2008-2009 yılları karşılaştırıldığında Nissan olarak binek araç satışlarında yüzde 39'luk büyüme yakaladıklarını, bu büyümede en önemli etkenin Qashqai modelleri olduğunu kaydeden, İlkim Sancaktaroğlu, Qashqai'ın yakaladığı bu başarı hikayesinin, Türkiye'nin en çok satan kompakt Crossover'ı olmasını da sağladığına işaret ederek, birçok farklı sınıftan Crossover sınıfına geçmek isteyen otomobil kullanıcılarının, 2009 yılındaki araç alım tercihlerini Nissan Qashqai olarak belirlediklerini anlattı.

Qashqai'ın başlangıcından bugüne dek yaklaşık 6 bin 800 adet satış adedi gerçekleştirerek kendi ismiyle anılan segmentindeki liderliğini kanıtladığını vurgulayan Sancaktaroğlu, Bir SUV'un heybetli görünümüyle, bir binek otomobilin kullanım konforunu birlikte sunan kendi segmentinin yaratıcısı Asi Şehirli Nissan Qashqai'ın, 2009 yılını 3 bin 800 adetlik satış rakamı ve yüzde 15,11'lik pazar payı ile SUV segmentinin lideri konumunda kapatmayı başardığını ifade etti.

Sancaktaroğlu, bu sayede Qashqai'ın, geçtiğimiz yılın en çok satan Crossover'ı unvanına sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Qashqai şu ana dek tüm dünyada 510 bin adet araç satışı gerçekleştirmiştir ki bu gerçekten bu yeni model için çok büyük bir başarıdır. Bu satış adetleriyle Nissan tarihinde aynı sürede en çok satan model olmuştur. Nissan Qashqai Avrupa'da kazandığı birçok ödülle bu satış başarısını perçinlemiş ve kendisini birçok ülkede aldığı en iyi SUV, en memnuniyet verici SUV gibi farklı ödüllerle defalarca kanıtlamıştır. 

Sıradışılıktan uzaklaşmak ve herkesin gittiği yoldan gitmek istemeyenler için Qashqai'nin yenilenen görünümüyle şimdi herkesi daha çok etkileyeceğine inanıyoruz. 'Asi Şehirli' sloganıyla anılan ve topladığı beğeni sayesinde 2009 yılının en çok satan kompakt Crossover'ı olma özelliğini elinde bulunduran Nissan Qashqai, yeni görünümüyle şimdi daha asi ama hala şehirli kalarak, 2010 yılında da liderlik iddiasını daha da artırarak sürdürecek.''