BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eskişehir'de intihar olaylarında artış!

İntihar oranlarının yüksek olduğu illere bir yenisi daha eklendi. Emniyet Müdürü düşündürücü olduğunu açıkladığı bu durumu açığa çıkarma sözü verdi.

Abone ol

Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kentte her gün 5-6 intihara teşebbüs olayının meydana gelmesinin düşündürücü olduğunu, şehrin suç haritasını çıkarmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Avcı, Emniyet Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü faaliyetleri çerçevesinde Polis Evi'nde basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün dışarıdan nasıl göründüğü hakkında gazetecilerden bilgi almak istediklerinin ifade eden Hanefi Avcı, "Basın mensuplarının eleştirilerini de dinlemek istiyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünün daha iyi kullanılması için iyi iletişim kurmak istiyoruz. Kenti 90 kamerayla izleyeceğimiz MEDES'i, 7 Nisan'da hizmete açacağız. Kentin her köşesini izleyebileceğiz. Eskişehir'in suç haritasını da çıkartacağız. Yıl sonunda söz konusu projeyi bitireceğiz. Bu arada kentte her gün 5-6 intihara teşebbüs olayı meydana geliyor. Karne döneminde bu olaylar daha da artıyor. İntihar olaylarının sebeplerinin ve diğer illerle karşılaştırılmasının yapılması lazım. Ben bu olayların fazla olduğunu düşünüyorum" dedi.