BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,26
HABER /  SPOR

Ümraniyespor’un altyapısı sağlam ellere emanet

Ümraniyespor'un genç yıldız adaylarını keşfedip yetiştiren isim Şenol Demir, geleceğin en önemli teknik direktörü olmaya aday.

Abone ol

TFF 1.Lig'de mücadele eden ve geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi Ziraat Türkiye Kupası'ndan eleyen Ümraniyespor'un genç yıldız adaylarını keşfedip yetiştiren isim Şenol Demir.

Şenol Demir, 1964 Sinop doğumlu Futbol antrenörlüğüne 2004 yılında İstanbulspor kulübünde başladı. Sırasıyla Ümraniyespor, İstanbul Beylikdüzüspor, Ümraniyespor, Büyükçekmece Belediyespor, Vefa, Büyükçekmece Tepecikspor kulüplerinde görev yaptı.

6 genç takım ile birebir ilgilenmekte
Antrenörlük bilgi birikimi donanımının yanı sıra karakteri ve kişiliği ile de çok iyi olan bir hocadır. Halen Ümraniyespor Alt Yapı direktörlüğü yapan Şenol Demir sorumluluğunda olan 6 genç takım ile birebir ilgilenmekte her oyuncu hakkında detaylı bilgiyi takım hocalarıyla analiz etmektedir.
Türk futbolunun gelişmesine etki edecek en önemli faktörün alt takımlardan yetişen gençlerin olacağını söyleyen Demir takımların hiçbir maçını kaçırmadan bizzat seyrediyor. Hatta o kadarki U12 takımını dahi her hafta lig müsabakalarında dikkatle izlemektedir.

250'nin üzerinde TFF lisanslı oyuncusu bulunuyor
Ümraniyespor a gönülden bağlı olan Şenol Demir, 10 yıla yakın süredir hizmet verdiği Ümraniyespor için hala 'kulüpler kalıcıdır bizler geçiciyiz' söylemini her defasında rahatlıkla zikretmektedir. 250'nin üzerinde TFF lisanslı oyuncusu bulunan Şenol Demir Ümraniyespor için 'asla yabana atılamayacak bir imkan olduğunu bilmeliyiz ve farkında olmalıyız' dedi.

Ümraniyespor'un olmazsa olmazı
Uzun yıllar profesyonel futbol culuk dönemi yaşayan Şenol hoca bu bilgi birikimini U12 U13 U14 U15 U16 U17 U19 takımlarının hocalarıyla paylaşmakta ve sürekli oyuncu izlemektedir. Ümraniyespor'un alt yapı olarak çok güçlü olduğunu U12 takımında dahi gelecek vaadeden 10 un üzerinde oyuncu olduğunu belirtmektedir. Ümraniyespor'un 1. Lige çıkmasında çok önemli payı olan Şenol Demir o dönem A takımın balındaymış. Takımı 1. Lige çıkartmış ardından U21 Ümraniyespor takımı ile hedeflerine ilerlemiş.

Alt yapı direktörlüğüne önem veren biri
Halen aktif olarak Ümraniyespor Alt yapı direktörlüğü yapan Şenol hoca futbol camiasında bilinen sözüne değer verilen ve oyuncu seçimlerinde çok iyi gözü olan diye bilinmektedir. Hücum futboluna önem veren oyun kalitesi olsun isteyen yarışmacı ruhlu takım isteyen fiziği güçlü teknik yeteneği olan algısı açık oyuncuları bir araya toplayan Şenol Demir Ümraniyespor'un başarısı için her daim hazır olduklarını ifade etmektedir.
Türk futbolu gelişimi için alt yapıların olmazsa olmazları olduğunu bir kez daha hatırlatan hoca günümüz futbolunda gençlere kesinlikle daha çok şans verilmesi gerektiğini dile getirmektedir.