BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.411,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'nin yarışmaları marka oldu

Ümraniye Belediyesi tarafından 6. kez düzenlenen ‘Geleneksel Resim Yarışması’nda dereceye giren eserler, düzenlenen bir sergiyle sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Abone ol

Sergiye Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Belediye Başkan yardımcıları, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından 6 yıl boyunca aralıksız düzenlenen ve yurt içi-yurt dışında büyük ilgi gören ‘Geleneksel Resim Yarışması’nda dereceye giren eserler sergilenmeye devam ediliyor. Bu yıl ‘Medeniyetlerin ve İmparatorlukların Buluştuğu Kent; İstanbul’ konulu yarışmada ilk üçe giren ve sergilenmeye layık görülen 44 eserle birlikte, önceki 5 yarışmanın da birincilerinden oluşan 5 eser, İDO Yeni Kadıköy İskelesi’nde resim severlerin ilgisine sunuldu.

BAŞKAN HASAN CAN: YARIŞMALARIMIZ MARKA OLDU

Göreve geldikleri ilk dönemde olduğu gibi, yeni hizmet döneminde de kültür sanata desteklerinin devam ettiğini belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 6.sını düzenlediğimiz resim, hikâye ve şiir yarışmalarımız marka haline geldi, dedi. Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

"Her yıl düzenlediğimiz resim, hikâye ve şiir yarışmaları ile bu alanlara yeni yetenekler kazandırıyoruz, mevcut yetenekleri de teşvik ediyoruz. Önceki dönemde yaptığımız 5 yarışma büyük ilgi gördü. Yalnızca İstanbul ve Türkiye’den değil, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımlar oldu. Yarışmalarda dereceye giren yeteneklere çeşitli ödüller verdik. Bunun yanında dereceye giren eserleri kitaplaştırarak ölümsüzleştirdik. Bu yıl Geleneksel Resim Yarışması’nın 6.sını düzenledik. Yarışmamızın bu yıl ki temasını ‘Medeniyetlerin ve İmparatorlukların Buluştuğu Kent; İstanbul’ olarak belirledik. Sanat ve düşünceye yapılan yatırımların, hizmetlerin asla heba olmayacağına inanıyoruz. Dolayısıyla kültüre ve sanata verdiğimiz destek bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam edecek" dedi.

Konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesini davetlilerle birlikte kesen Başkan Hasan Can, daha sonra sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Sergi 18 Temmuz’a kadar İDO Yeni Kadıköy İskelesi’nde ziyaret edilebilecek.