BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'de işsizlikle mücadele başladı

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorunun çözümüne katkı amacıyla İstihdam Bürosu açtı.

Abone ol

Büroya bugüne kadar 470 başvuru yapıldı, 171 kişiye çeşitli kurum ve kuruluşlarda iş olanağı sağlandı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarına hayatın her alanında hizmet vermeye çalışan Ümraniye Belediyesi, büyük bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. Belediye, Türkiye İş Kurumu ile işbirliği yaparak, ilçedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla ‘İstihdam Bürosu’ açtı. Ümraniye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak açılan büroda, Ümraniye Belediyesi tarafından görevlendirilen yetkili personeller görev alıyor. 24 Mayıs’ta faaliyete başlayan İstihdam Bürosu’na bugüne kadar 470 başvuru yapıldı. Başvuruları kayda alarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla irtibata geçen Ümraniye Belediyesi, 171 vatandaşa muhtelif şirket ve kurumlarda iş olanağı sağladı. 275 kişiyi uygun bulunan alanlara yönlendiren İstihdam Bürosu, çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor. Büro hizmetlerinin daha etkin ve yaygın biçimde sürdürülebilmesi amacıyla bir de internet sitesi hazırlanıyor.

SADECE YOL YAPAN BELEDİYE ANLAYIŞI GERİDE KALDI

Belediyeciliği yalnızca klasik belediye hizmetlerinden ibaret görmediklerini belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çağdaş belediyecilik anlayışının gereği olarak sosyal hizmetlerde de önemli adımlar attıklarını söyledi. Belediyeciliği yalnızca yol ve kaldırım yapmaktan ibaret sayan anlayışın artık çok gerilerde kaldığını ifade eden Başkan Hasan Can, belediyeciliğin şehirleri fiziki yönden mamur etmek kadar, o şehirde yaşayan insanların huzur ve mutluluğu anlamına da gelmesi gerektiğini söyledi. Bu anlayışla, Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa İstihdam Bürosu açtıklarını vurgulayan Başkan Hasan Can, şunları söyledi: ‘İlçemizde yaşayan işsiz kardeşlerimize iş olanağı sağlamak ümidiyle, İstihdam Bürosu açtık. Amacımız belediye olarak bu sorunun çözümüne katkıda bulabilmektir. 2 aylık süre zarfında 200’e yakın vatandaşımıza iş olanağı sağaldık. İnanıyorum ki hizmetin devam edeceği ileri zamanlarda bu sayı daha ada artacak. Biz de belediye olarak bu sorunun çözümünde etkin rol almaktan büyük mutluluk duyacağız.’

Öte yandan, ilçedeki şirket, kurum ve kuruşlara bir de çağrıda bulunan Ümraniye Belediyesi, İstihdam Bürosu faaliyetinin daha etkin biçimde yürütülebilmesi için, personel alımları noktasında firmaların kendileriyle irtibat kurmasını istiyor.