BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye İstanbul'un yükselen değeri

Ümraniye Belediyesi’nin yaptırdığı TEM Bağlantı Yolu’nu hizmete açan İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ümraniye’nin gelişen, yükselen bir İstanbul ilçesi haline geldiğini söyledi.

Abone ol

Küçüksu Caddesi Mevkii’nde yaptırdığı kavşak ve bağlantı yollarıyla buradaki trafik sorununu çözüme kavuşturan Ümraniye Belediyesi, K. Karabekir ve İnkılâp bölgesindeki otoban bağlantı yolunu içeren dev bir projenin daha açılışını yaptı.

7 mahalleyi kapsayan dev projenin açılışı törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof Dr. Edibe Sözen, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Celal Erdoğan, İlçe Milliği Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEDYA KUPASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Törende önce, bu yıl 3. kez düzenlenen Ümraniye Medya Kupası’nda dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Düzenledikleri medya kupasında, birbirinden farklı yayın politikalarına sahip tüm ulusal gazete ve televizyonların yarıştığını hatırlatan Başkan Hasan Can, centilmenlik içerisinde rekabet ettikleri için tüm takımlara teşekkür etti. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Başkan Hasan Can ve konuklar, dereceye girenlere kupa ve ödüllerini takdim etti. 3. Ümraniye Medya Kupası’nda birinciliği Vakit Gazetesi, ikinciliği Hürriyet Gazetesi, üçüncülüğü ise KANAL D elde etmişti.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘HİZMETTE DUR DURAK BİLMİYORUZ’

Program, halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ümraniye Belediye’sinin yaptırdığı Kazım Karabekir- İnkılâp Bölgesi Otoban Bağlantı Yolu’nun yapım sürecinin anlatıldığı tanıtım filminin gösterisinin ardından, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can söz aldı. Ümraniye’nin her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunun altını çizen Başkanı Hasan Can, şunları söyledi:

‘Ümraniye’yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Her çalışan muvaffak olamayabiliyor. Ancak biz muvaffak olduk. Bu yüzden çalışmalarımızı bitirip, başarıya ulaştırdığı için Allah’a şükrediyoruz. Ak Parti kadroları olarak, hizmeti kendimize prensip edindik. Hükümetimiz başta olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizle halkımıza en iyi hizmeti vermek için büyük bir gayretin içindeyiz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi daha önce görmediği hizmet ve projelerle buluşturdu. Aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, göreve geldiği günden bu yana İstanbul’a eşine az rastlanır hizmetler yaptı. Geniş bir ufuk çizdi. İstanbul’a hak ettiği vizyon ve imajı kazandırdı. Biz de Ümraniye Belediyesi olarak, gerek ilk hizmet dönemimiz ve gerekse halkımızın teveccühü ile göreve devam ettiğimiz bu ikinci dönemde, ilçemizi çok sayıda kalıcı eserle buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz.

Bugün de büyük bir hizmeti daha başlatmanın sevincini yaşıyoruz. Küçüksu’da büyük bir trafik yoğunluğu yaşanıyordu. Yonca Yaprağı ve yol genişletme çalışmalarıyla buradaki yoğunluğu önemli ölçüde giderdik. Yapımını tamamladığımız bağlantı yolu ile İnkılâp ve Kazım Karabekir mahallelerini Küçüksu’ya giden otobana bağladık. Artık Küçüksu’ya girmeden, otobana gidilebilecek. Aynı şekilde otobandan Küçüksu’ya çıkmadan İnkılâp ve Kazım Karabekir mahalleleri ve bu bölgeye gidilebilecek. Bunun yanında, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden yollardaki trafik yoğunluğu da sona erecek. Burada bir müjdeyi de Ümraniyelilerle paylaşmak istiyorum. İleri zamanlarda, şu an üzerinde bulunduğumuz arsada bir üniversite kurmak ve tüm kamu kurumlarının bir arada bulunduğu, Sultanahmet Meydanı modelinde bir meydanı yapma düşüncemiz var.’

Konuşmaların ardından, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’a, Meslek Edindirme Kurslarınca yapılan altın işlemeli lale figürünü içeren tablo hediye etti. Daha sonra K. Karabekir ve İnkılâp Bölgesi Otoban Bağlantı Yolu’nun açılışı yapıldı. Konuklar açılış kurdelesini birlikte kesti.

KÜÇÜKSU- BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ ARASI 5 DAKİKAYA İNDİ

Trafikle ilgili çok sayıda önemli projeyi tamamlayarak hayata geçiren Ümraniye Belediyesi, bu alanda dev bir hizmetin daha açılışını yapıyor. Belediye, Küçüksu Caddesi ve Küçüksu Kavşağı çalışmalarının ardından, şimdi de 7 mahalleyi kapsayan büyük TEM’e bağlantı yolunu düzenleyeceği bir törenle hizmete açıyor. Bu hizmetle, 150 bin nüfuslu Kâzımkarabekir Mahallesi, İnkılâp Mahallesi, Saray Mahallesi, Yaman evler Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Elmalıkent Mahallesi ve Topağacı Mahallesine giriş çıkışları TEM’e bağlandı. Böylece Üsküdar ve karşı istikametine gidecek araçlar Ümraniye Çarşı’ya ve Küçüksu Caddesi’ne girmeden, doğrudan TEM yolu üzerinden rahatlıkla gidecekleri yere ulaşabilecekler. Bu mevkideki trafik sorununu ortadan kaldıracak bağlantı yolu çevre sakinlerinde büyük memnuniyet uyandırırken, Küçüksu Caddesi ile Boğaziçi arasındaki mesafenin 5 dakikaya kadar inmesi de sürücüleri sevindirdi.