BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

PKK Siirt'te polis ve askere saldırdı

Siirt ili Pervari ilçesinde polis karakoluna teröristler tarafından rokeratarlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Siirt'in Pervari ilçesinde bulunan asker ve polis noktalarına, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saat 21.15 sularında başlayan çatışmada 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralıların getirildiği Siirt Devlet Hastanesi'nde kırmızı alarm verildi.

Pervari'de akşam saat 21.15 sularında, teröristlerin roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla asker ve polis noktalarına saldırması ve güvenlik güçlerinin de anın da karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ YARALANDI

Yan yana olan İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet müdürlüğü binasının yoğunluklu hedef alındığı çatışmadaki ilk ateşle birlikte, 2 özel hareket timi, 4 normal polis ve 3 asker olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralılar, Skorsky helikopterle Siirt'teki Asker ve Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yaralı sayısının fazla olması üzerine Devlet Hastanesi'nde kırmızı alarm verildi.

BÖLGEDE ÇATIŞMA ÇIKTI

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan şiddetli çatışma nedeniyle Pervari'nin güneydoğusundaki Herekol Dağı ile Kuzeybatısında bulunan Besta bölgesindeki ormanlık alanda büyük bir yangın da çıktı.

Skorsky helikopterlerle Pervari'ye sürekli olarak takviye birlik ve mühhimat sevkiyatı yapılıyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki şiddetli çatışma şu saatlerde halen devam ediyor.