BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ümraniye'de görülmemiş dev iftar!

Ümraniye Belediyesi'nin iftar programı binlerce İstanbulluyu bir araya getirdi

Abone ol

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı için özel bir program hazırladı. Belediyenin iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Ümraniye Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği iftar programına; AK Parti Milletvekilleri Erol Kaya, Mustafa Ataş, Metin Külünk ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı da katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

20 TON ET

İftar programı için Ümraniye Alemdağ Caddesi ve meydanı ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 100 bin kişinin ağırlandığı programda, vatandaşlara kavurma, pilav, patates kızarması tatlı, ayran ikram edildi. Yemeklerin yapımında 20 ton et, 15 ton pirinç, 6 ton patates kullandı. Ayrıca 100 bin adet su, 100 bin ekmek dağıtıldı.

On bin masanın kurulduğu meydanda bazı vatandaşlar yer bulamadığından iftar yemeğini ayakta yemek zorunda kaldı. Ümraniye Belediyesi Başkanı Hasan Can, Ramazan ayında şefkat ve merhametin doruğa çıktığını belirterek, milletimizin birlik ve beraberliğini sağlamak için bu ayın nimetinden faydalanılması gerektiğini kaydetti. Belediye olarak Ramazan'ın bu birleştirici unsurundan istifade etmek için böyle bir girişime imza attıklarını dile getiren Can, önümüzdeki yıllarda da bu etkinliğe devam edeceklerinin sinyalini verdi.

İftar programına katılan vatandaşlar da, binlerce insanla bir arada bulunmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bu birlikteliğe ülke olarak ihtiyaç duyulduğunun altını çizen vatandaşlar, Somali'de yaşanan açlık dramını örnek göstererek nimetlerimize şükür etmemiz gerektiğinin vurguladı.