BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  POLİTİKA

Ümit Özdağ yakın çevresine söylemiş İYİ Parti'de ciddi kriz var

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İYİ Parti'de ciddi bir krizin olduğunu söyleyen bir siyasetçinin önemli açıklamalarını köşesine taşıdı. Partinin ağır isimlerinden Ümit Özdağ, yakın çevresine bakın neler söylemiş?

Abone ol

İYİ Parti'de kazan kaynıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın, İYİ Parti teşkilatının listeleri geç teslim etmesi nedeniyle aday olaması İYİ Parti'de krize yol açtı.

Kocamaz, "parti içinden vuruldum" dedi, Akşener, "ihmal değil kumpas" dedi. İYİ Parti Genel Merkezi harekete geçti il yönetimini görevden aldı. Olayın sorumlusunun Koray Aydın olduğu iddiası İYİ Parti'ye yakın yazarlardan Orhan Uğuroğlu tarafından dile getirilmişti.

Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ üçgenindeki İYİ Parti ile ilgili  Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "İYİ Parti ciddi bir krize mi gidiyor?" başlıklı bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

AKŞENER VE KORAY AYDIN ÇEKİŞMESİ
"Telefonum çaldı. Karşımda siyasetin önemli isimlerinden biri, “Hep CHP’nin içindeki krizleri yazıyorsun. Biraz da İYİ Parti’ye bak” dedi. Ben “Neler oluyor İYİ Parti’de?” diye sorunca başladı anlatmaya: “Meral Akşener ile Koray Aydın ciddi bir gerilim yaşıyor. İkisi arasında gün yüzüne çıkarılmak istenmeyen bir çekişme var.”

ÜMİT ÖZDAĞ'IN SÖZLERİ
Sonra da devam etti: “Ümit Özdağ çok mutsuz. O da gidişten memnun değil. Dikkat edersen hiç ortalarda görünmüyor. Kendini arka plana çekti. Yakın çevresine ‘Keşke Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri’nin koyduğu tavrı ben de koysaydım. Bu noktalara gelmeseydik’ diyor.”

Bu duyduklarım ciddi iddialar. İYİ Parti’nin Meral Hanım’dan sonraki en ağır toplarından bahsediyoruz. Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın memnuniyetsizliği demek, seçim sonrası ciddi bir krizin işareti demektir. O nedenle bir kez daha sordum: “Ümit Özdağ neden şikayetçi?

PARTİ İÇİNDE DENİZİN BİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR
Kaynağım şu cevabı verdi: “Bu isimler partinin içinde denizin bittiğini düşünüyorlar. Özellikle Mersin’de yaşanan kriz işin ne boyutlara geldiğini gösterdi. İYİ Parti siyasi partiden ziyade siyasi şirket olmaya gidiyor gibi bir algı var. Kendi içinizden bir il başkanının yaptığı kabul edilemez. Bu nasıl bir kontrol ve organizasyon eksikliği? Gördüğüm kadarıyla bu saydığım isimler partinin halini gördükçe bir varoluş bunalımına girdiler.”