BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Uluç'un yorum yapmadığı konu yok!

Hıncal Uluç'un her şeyden anlaması, çoğu kişiyi rahatsız ediyor. Uluç'un müzikle ilgili son yorumu da Tolga Akyıldız'ı rahatsız etti.

Abone ol Hürriyet Cumartesi yazarlarından Tolga Akyıldız, Hıncal Uluç'un Kargo hakkında yaptığı yorumu doğru bulmadı. Akyıldız, "Hıncal Bey’in Kargo’su" isimli yazısında şu eleştirilerde bulundu.

Yazı: Tolga Akyıldız
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr

Biliyorsunuz Hıncal Uluç’un bir şeyi beğenip beğenmemesi çok mühim bir hadisedir memleketimizde. ‘Adam her konudan anlıyor, her şeyi biliyor, nasıl oluyor’ türünde cılkı çıkmış klişeleri zorlayacak değilim. Köşesi var, yazıyor. Alıcısı da var, okuyor. Mesele bu kadardır.

Mesela bir albümden söz ederken ‘Ben bu kadar kötüsünü az dinledim, Türk müziğinin en sevilen, en ünlü şarkılarının içine etmişler’ gibi meramını gayet net anlatan cümleler kurabilir. Şimdi ben ‘Ne kadar kötüsünü toplam kaç kere dinlediniz?’, ‘İçine etmek derken tam olarak ne kast ediyorsunuz?’ gibi sorular sorsam abesle iştigal etmiş olurum değil mi? Bu nedenle sormuyorum. Ama yazılarından anladığım kadarıyla Hıncal Uluç, Kargo’nun ‘Yıldızların Altında’ adlı son albümünden hiç hazzetmemiş.

Haberi olmayanlar için not düşeyim; Kargo’nun albümü cover bir albüm. Ağırlıklı olarak ‘Öyle Sarhoş Olsam ki’, ‘Ağlama Değmez’, ‘Seninle Başım Dertte’, ‘Yıldızların Altında’, ‘Sen Ağlama’ gibi klasiklerin Kargo yorumlarını içeren albümle ilgili Hıncal Uluç, ‘Klasik olmuş şarkıların nasıl bozulduğuna, müzik adına nasıl dejenere edildiğine şahit olmak isterseniz, bir deneyin’ diyor yazısında.

Gerçi ortağı Haşmet Babaoğlu kendi köşesinden ‘kibarca’ cevap vermiş ama Uluç’un ‘bozmak’, ‘dejenere etmek’ olarak yorumladığı olay aslında cover’ın alamet-i farikası. Diğer bir deyişle aslının suretini çıkararak değil; şarkıya yeni bir ruh katıp yorumlayınca cover, iyi cover oluyor. Bu anlamda Kargo’nun ‘Yıldızların Altında’, ‘Sen Ağlama’, ‘Seninle Başım Dertte’ yorumları çok başarılı. Albümü de şiddetle tavsiye ediyorum.