BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Taner: Er Kırandi'yle reklam yapıldı

MİT Müsteşarı, büyük kentlere terör uyarısında bulundu. Taner, terörün internetten haberleştiğini belirtti. Taner, er Kırandi ve Akyürek'le reklam yapıldığını vurguladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısına katılan MİT Müsteşarı Emre Taner'in, metropollere yönelik terör tehdidi uyarısında bulunduğu ortaya çıktı. Büyük kentlerde bulunan terör örgütü hücrelerinin hareketlendiğini ifade eden Taner'in, "Biz istihbarat çalışmalarımızı büyük bir dikkatle yürütüyoruz. Bir çok hücre yakın takibimiz altında. Ancak gelinen noktada terör örgütünün büyük kentlerde nokta eylemler yapmaya hazırlandığı tespit edildi. Bir çok hücre hareketlenmiş durumda" bilgisini verdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında hükümet üyelerine kapsamlı bir "asayiş ve güvenlik" brifingi veren MİT Müsteşarı Taner'in, metropollere yönelik terör uyarısında bulunduğu bildirildi. MİT olarak istihbarat çalışmalarını büyük bir titizlikle ve dikkatle yürüttüklerini kaydeden Taner, bu doğrultuda birçok hücrenin yakın takip altında olduğunu dile getirdi. "Gelinen noktada terör örgütünün büyük kentlerde nokta eylemler yapmaya hazırlandığı tespit edildi" diyen Taner, birçok hücrede hareketlilik gözlediklerini açıkladı.

Taner, brifing sırasında terör örgütünün militanlarıyla hangi yollarla irtibat kurduğuna ilişkin de bilgi verdi. Terör örgütü militanlarının başta internet olmak üzere pek çok kanaldan birbirleriyle görüştüklerini, internet üzerinden yapılan görüşmelerin de yakın takibe alındığını vurgulayan MİT Müsteşarı Taner, talimatların genellikle internet üzerinden verildiğini ifade etti. Terör örgütünün özellikle internet aracılığıyle örgüt üyelerine talimat verdiğini vurgulayan Taner, merkezi dış ülkelerde bulunan internet sitelerine dikkat çekti. Örgüt üyelerinin sabit noktalarda bulunmadığını, sürekli hareket halinde bulunduğuna işaret eden Taner, örgüt üyelerinin sık sık sınır ötesine gidip geldiklerini anlattı. Taner, sınır güvenliği konusunda daha etkin tedbirlerin alınmasını istedi.

Taner, terör örgütü üyelerinin bomba yapımı konusunda sıkı bir eğitimden geçirildiğini söyledi. MİT Müsteşarı Taner ayrıca, Er Coşkun Krandi ve Yayladere Belediye Başkanı Haşim Akyürek'in kaçırılmasının da örgütün reklamına yönelik eylemler olduğunu bildirdi.

Kaynak: www.mynet.com