BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Karan, G.Saray'a hayat verdi

İlk sınavını Konyaspor karşısında başarıyla veren G.Saray, Ankaragücü karşısında iki sakat verdi. İkinci yarıya hızlı başylayan Galatasaray, rakibi Ümit Karan'la vurdu...

Abone ol

İstiklal marşı okunuyor iki takım sahada gözler hakeme çevrildi. Ve karşılaşma başladı. İlk atak Galatasaray'dan geldi.

Galatasaray ile Ankaragücü karşısındaki karşılaşma başladı. İlk atak Galatasaray'dan geldi. Hakan Şükür maç kadrosuna alınmadı. Necati ile Ümit Karan birlikte oynayacaklar.

Ümit Karan topu aldı ve ofsayta yakalandı. Oyun yeniden başladı ve top taca çıktı Orhan tacı kullandı Altan topu aldı ve Ankaragücü savunması araya girdi. Cihan'a faul yapıldı ve maç bir kez daha durdu.

İliç topla cezasahasına kadar indi ve top kornere çıktı. Kullanılan korner atışı Ümit topu kalktı ancak kendisine faul yapıldı. Maçın hakemi devam kararı verdi. Oyun yeniden başladı ve Ümit Karan'a atılan top ancak maçın yan hakemi bayrağını kaldırıp ofsayt verdi. Niyazi Ankaragücü adına net bir gol pozisyonu yaklaadı ancak Song araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Galatasaray maçın ilk yarısında zor anlar yaşıyor maçın 5. dakikasında. Cihan topu aldı ve ilerdeki arkadaşlarına attı ancak top auta çıktı. Geret saha kenarına kadar geldi oyuncularına durması gereken yeri tarif etti.

Maçta 8. dakika Necatiye gelen top Ankaragücü savunması toparlandı Saido topu tekrar ortaladı Necati yere düşürüldü ancak maçın hakemi Selçuk Dereli devam kararı verdi.
Maçın başında rakibine karşı zorlanan Galatasaray oyun kontrolünü yeniden eline aldı ve ataklarını sıklaştırdı.

Oyun yeniden başladı. Ankaragücü hucumu başladı Onur topu aldı ve Hasan araya girdi ve İliç'e verid ancak İliç'de topu kaptırdı.

Galatasaray dalga dalga gelmeye başladı. Ortalanan bir topu iyi takip eden Hasan Şaş Hakan Şükür ile İliç'e topu attı ancak top biraz uzağa gidince Altan topu iyi takip etti ve bir kez daha topu ortaladı. Necati Ateş topu sırtı dönük kafa vurdu top az farkla dışarı çıktı. Necati oyun kenarını kadar geldi.
İliç topu önünde buldu kaleci ile karşı karşıya kaldı kaleci Onur topu kurtardı.

Saha kenarına gelen Necati'ye bandaj yapılıyor omuzundan sakatlandığı için.
Maçta 15. dakika Necati oyuna girdi yeniden. Galatasaray faul atışı kullanıyor. Topun başında Altan top Necati'yi aşınca bu pozisyonda sonuçsuz kaldı.

Necati'nin kas ezilmesi tespit edildi ve oyunda şu anda omuzunu tutarak oynuyor. Hakan Şükür şu anda ısınma hareketleri yapıyor. Gribal enfeksiyon nedeniyle kadroda yedek bekleyen Hakan Şükür oyuna girmek için kenara geldi. Ve Neceti oyundan çıktı yerine Hakan girdi.

Maçta 20. dakika Ankaragücü korner atışı kullandı. Savunma kapandı ve top Hasan Şaş'a kadar geldi ancak rakip oyuncu araya girdi ve top taca çıktı. Onur tacı kullandı Cihan araya girdi ve Altan'a kadar topu aldı Hakan ilerde top bekliyor ancak atılan top Hakan'a gelmedi.

Galatasaray'da ikinci sakatlık Cihan'ı yakaladı. Rakibi ile girdiği ikili pozisyonda sakatlanan Cihan kenara alındı tedavisi için. Ankaragücü bu sakatlığın avantajı ile Galatasaray'a sıkıştırmaya başladı. Kaptırılan top Altan topu aldı Orhan cezasasına kadar girdi ve yapılan ortaya kafa ile vurdu ancak top defanstan döndü.

Galatasaray bir kez daha yüzde yüzlük bir gol pozisyonu yakaladı ancak ilk golü kaçıran İliç ikinci golü de kaçırdı. Galatasaray bu kez Hakan Şükür ile bir gol pozisyonu yakaladı. Galatasaray'da Cihan oyundan çıktı ve yerine Uğur girdi.

Maçta 30. dakika Uğur ile Galatasaray yeniden atak düzenledi ancak Ankaragücü defansı araya girdi ve topu taca çıkardı. Kullanılan tac atışı kale sahası içinde karambol Ümit Karan topa vururken, yere düşürüldü hakem devam kararı verdi Altan topa yetişti ve sert vurdu ancak top üst direkten dışarı çıktı.

Galatasaray bir kez daha Ankaragücü kalesine geldi. İliç topu aldı ve Hakan ile topu buluşturdu. Hakan kaleci ile karşı karşıya kaldı kavisli vuruş ve top direği yalayarak dışarı çıktı.

Maçta 37. dakika karşılaşmada henüz gol atılmadı. İliç Hakan Şükür'ü bir ez daha gol pozisyonuna soktu ancak Ortun günün başarılı ismi oldu ve bu topun da gol olmasını önledi.

İlk yarıda son 4 dakika Galatasaray sağlı sollu ataklarla bastırıyor Ankaragücü gol yememek için var gücüyle direniyor. İsmet topu aldı ilerdeki arkadaşlarına yolladı orta ve Mondragon topu rahat aldı. Galatasaray bir kez daha topu aldı ve Ankarağücü kalesine geldi. Yapılan ortada Hakan Şükür yükseldi, ancak Orkun bu topun kaleye gitmesini önledi.

İlk yarı için son dakikalar gözler hakeme çevrildi uzatma dakikaları için. Ve maçın hakemi 2 dakika uzatma süresi verdi. Uzatma dakikaları Saido sarı kart gören oyuncu oldu. Ve ilk yarı Galatasaray: 0- Ankaragücü: 0.

İkinci yarı başladı Emre topu aldı Ankaragücü adına ancak top az farkla dışarı çıktı. Maçta 53. dakika Galatasaray gol bulmak için var gücüyle bastırıyor. Ankaragücü'nde iki önemli isim oyuna girmek için hazırlanıyor. Faruk Namdar ile Evren oyuna girmeye hazırlanıyor. Ve beklenen iki oyuncu oyuna girdi ve şimdi Ankaragücü Galatasaray'a karşı gol bulmak için iki net atak düzenledi ancak Galatasaray'ın defans oyuncuları Song ile Orhan Ak başarılı kademe sergileyerek gelen tehlikeli atakları uzaklaştırdı.

Hakan ile Ümit Karan'ın verkaçları Ümit topu önünde buldu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan topa sert vurdu ancak günün başarılı kalecisi bir kez daha buna izin vermedi ve topun kaleye gitmesini önledi.

Maçta 58. dakika Galatasaray oyunu biraz daha yavaşlattı bu kez Ankaragücü gol bulmak için bastırıyor. Ayhan topu önünde buldu, Umut'a verdi Umut Mondragon'la karşı karşıya kaldı. Sert şut ve top Mondragon'un kucağında kaldı. Mondragon topu hemen oyuna soktu. Hakan Şükür ile İliç paslaşması. İliç vurdu ancak kaleci bu topu da kurtardı. Ankaragücü'nde son oyuncu değişikliği. Tolga oyuna girdi Abdurrahman oyundan alındı.

Zengue ile başlayan Ankaragücü atağında Mondragon'un zamanında çıkmasıyla tehlikeli atak önlenmiş oldu. Altan Galatasaray adına topu sağ kanattan topu Ankaragücü yarı alanına kadar getirdi. Hakan'a pas ancak top Hakan'ın üstünden dışarı çıktı. Ankaragücü Galatasaray'ı kendi yarıalanına haps etti. Sağlı sollu ataklarlarla adeta rakibini boğuyor.

Ankaragücü adına yapılan hata Galatasaray'lı Hasan Şaş topu aldı ve ilerdeki Ümit Karan'a kadar gönderdi. Hakan sağ kanattan koştu Hasan Şaş çıktı ve yapılan orta Hasan Şaş topu önüne aldı kale boş ancak Hasan topa vuramadı ve Galatasaray bir golden daha oldu. İliç'in mükemmel vuruşu ve kaleci bir kez daha topu üstten kornere attı.

Altan korner atışını kullandı Onur bir kez daha topu taca yolladı. Kullanılan tac atışı Ankaragücü savunması araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Maçta son 20 dakika şu ana kadar gol sesi çıkmadı her iki takımda. Galatasaray tac atışı ile oyunu yeniden başlattı cezasahasına gönderilen top Ankaragücü defans oyuncuları tarafından uzaklaştırıldı. Ümit Karan ile Tolga arasındaki mücade oyun yeniden durdu.

Maçta 71. Dakika. Oyun ortaalan mücadelesi ile devam ediyor. Galatasaray'da son oyuncu değişikliği için Sabri ısınmaya başladı. Ankaragücü atağı Mondagon topu kornere gönderdi maçın 75. dakikasında.

Sabri oyuna girdi Altan oyundan alındı. Song ile başlayan atakta Orhan topu aldı Ümit koştu Orkun araya girdi top auta çıktı.

Maçın normal süresinin bitimine 15 dakika kaldı Galatasaray oyunu yeniden konrolüne aldı. Ancak Ankaragücü defansı dikkatli bir kademe anlayışı ile gelen ataklara başarı ile uzaklaştırıyor.

Son 9 dakia şu ana kadar her iki takım adına gol yok. Hakan Şükür Ümit'i koşarken gördü ve topu kendisine attı Ümit cezasahasına kadar girdi ancak kaleci zamanında çıktı ve topu aldı. Maçta son dakikalar Hakan Şükür bu kez sakatlandı. Galatasaray net bir gol pozisyonu daha yakaladı ancak ileri uç adamları bir türlü bunu gole çeviremedi.

Galatasaray bir kez daha hamle yaptı Sabri ile ancak araya giren rakip oyuncu topa bastı ve bu tehlikeyi önledi. Normal süre sona erdi gözler hakeme çevrildi ve maç 4 dakika uzadı. Artık uzatma dakikaları oynanıyor.


Ve Ümit Karan sonunda Galatasaray taraftarının istediği golü buldu. Ve karşılaşmanan son düdüğü Galatasaray: 1 Ankaragücü: 0.

Kaynak: