BIST 10.576
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.427,86
HABER /  GÜNCEL

Uğur Mondialin satış hedefi

Türkiye'de motosiklet sektöründe önemli bir yer tutan Uğur Mondial'in 2007 satış hedefi açıklandı.

Abone ol

Türkiye'de motosiklet sektöründe önemli bir yer tutan Uğur Mondial'in 2007 satış hedefi 350 bin adet olduğu belirtildi. Uğur Mondial Yönetim Kurulu Üyesi Genel Koordinatör Talip Takmaklı, 53 yıldan bu yana Türkiye'de ve dünyada ürettiği kaliteli ürün yelpazesi ile anılan, büyüme stratejisini ihracat temeli üzerine inşa eden Uğur Grubu'nun 2005 yılı Türkiye İhracatçılar Birliği verilerine göre 170. sırada yer aldığını anımsattı.

Uğur Mondial markasıyla motosiklet sektörüne çok hızlı bir giriş yaparak, kısa süre içinde büyük işler başardıklarını anlatan Takmaklı, hedeflerinin Türkiye motosiklet sektörünü ve sektör içindeki pazar payını birlikte büyütmek olarak belirlediklerini söyledi. Takmaklı, şöyle konuştu:

''Nazilli'de yaptığımız yatırımlarımızla 4 montaj bandıyla üretim teknolojisini daha da geliştirerek, günlük 900 adet motosiklet üretim kapasitesini hedefledik. Mondial geleneksel bayi toplantılarımızın üçüncüsünü de Nazilli'deki kendi tesislerimizde gerçekleştirdik. Ülkemizin dört bir yanından gelen bayilerimiz, satışını yaptıkları motosikletlerin üretimlerini de gözleri ile görme imkanını elde ettiler.''

Uğur Grubu Pazarlama Koordinatörü Erdoğan Ulaş da yaptığı açıklamada, Uğur Mondial motosikletlerinden sektöre ilk girdikleri 2005 yılında 68 bin 700 adet, 2006 yılında da 250 bin adet satıldığını belirtti. Ulaş, ''2007 yılı hedefimizi 350 bin motor satışı olarak açıklıyoruz. Çünkü biz rekabetimizi Türkiye ile değil dünya ile yapıyoruz. 2007 yılı içinde Mondial'in değişik modellerini de piyasaya süreceğiz'' dedi.