BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.477,75
HABER /  MAGAZİN

Ufuk Bayraktar kimdir neden cezaevinde yattı sucu neydi?

Ezel dizisinde Ramiz Dayı'nın gençliği ile hafızalara kazınan oyuncu Ufuk Bayraktar cezaevinden tahliye oldu. Tahliyenin ardından tekrar gündem olan Ufuk Bayraktar aslen İstanbullu ve 39 yaşında. Ruhsatsız silah taşıdığı için cezaevine giren Ufuk Bayraktar 6 ay 17 gün sonra tahliye oldu. Pelki Ufuk Bayraktar'ın eşi Merve Bayraktar kimdir?

Abone ol

Ufuk Bayraktar tahliye oldu ünlü oyuncu hayatı ile merak edildi. 6 ay 12 günlük cezasını çektikten sonra cezaevinden tahliye olan oyuncu Ezel dizisinde Ramiz Dayı'nın gençliği oynayarak hafızalara kazındı. Ruhsatsız silah taşıdığı için ve kavgaya karıştığı için cezaevine giren oyuncu tahliye oldu. Aslen İstanbullu olan olan oyuncu 39 yaşında. Merve Bayraktar ile evli olan Ufuk Bayraktar'ın Efe Cevahir Bayraktar adında oğlu var. 

Ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle cezaevine giren oyuncu Ufuk Bayraktar’ın 6 ay 17 günlük cezası sona erdi. 3 Mart'ta Silivri Cezaevi’nden tahliye olan 37 yaşındaki oyuncuyu ailesi ve arkadaşları karşıladı.

Bugüne kadar Ezel, Dağ, Kader, Bu Son Olsun gibi yapımlarda oynayan Bayraktar, cezaevindeyken yazdığı hikayeden yola çıkılarak çekilecek filmde rol alacak. 

Bayraktar’ın cezaevi çıkışı ilk sözleri, “Cezaevi üniversite gibi. Allah bir daha girmeyi nasip etmesin” oldu.

UFUK BAYRAKTAR KİMDİR: Ufuk Bayraktar, 12 Eylül 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Babası Cevahir Bayraktar Trabzonlu olup, annesi Şenel Bayraktar Kilislidir. Ufuk Bayraktar’ın bir abisi ve bir de kız kardeşi vardır. Lise eğitimini Gürsoy Koleji'nde tamamladıktan sonra eğitim hayatını bitirip babasının Cihangir'de işlettiği Firuzağa Kahvesi'nde iş hayatına başlamıştır. Babasının yanında çalışırken 2003 senesinde yönetmeni Zeki Demirkubuztarafından keşfedilmiş ve Türk televizyon tarihine kazandırılmıştır.

Ufuk Bayraktar’ın kariyerinde dönüm noktası, 2006 yılında Zeki Demirkubuz'un yönetmenliği üstlendiği Kader isimli dram filminde başrollerinde Vildan Atasever, Engin Akyürek, Müge Ulusoy ve Ozan Bilen ile birlikte oynadı. Bu filmde Bekir rolünü oynayan Bayraktar 26.İstanbul Film Festivali, En iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu.

2009 yılına gelindiğinde ise yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın üstlendiği, Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay, Tuncel Kurtiz'in başrollerde oynadığı Ezel dizisinde Tuncel Kurtiz'in oynadığı "Ramiz Dayı" karakterinin gençliğini canlandırdı. Diğer rollerde, Haluk Bilginer, Burçin Terzioğlu, Sedef Avcı, Berrak Tüzünataç, Sarp Akkaya, Rıza Kocaoğlu, Bade İşçil, İsmail Filiz, Salih Kalyon, Kıvanç Tatlıtuğ gibi oyuncular yer aldı.

Merve Bayraktarile dünya evine giren Ufuk Bayraktar'ın Efe Cevahir Bayraktar adında bir erkek çocuğu vardır.

2012 yılında senaryosu Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, Şevket Çoruh, Barış Çakmak, Serkan Ercan, Bülent Alkış, Rıza Akın, İlker Kızmaz gibi oyuncuların da yer aldığı “Çanakkale 1915” adlı filmde Seyit Onbaşı rolünü ile sevenlerinin karşısına çıkmıştır.

2015 seneseinde başrolünü Hasibe Eren ve Selen Domaç ile paylaştığı “Kümes”adlı filmin senaryosunu yazdı ve yönetmenlik koltuğuna da yine kendisi oturdu.

2016 yılında senaryosu ve yönetmenliği Alper Çağlar'dan olan "Dağ"adlı sinema filmi serisinde Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe, Murat Serezli, Emir Benderlioğlu, Murat Arkın birlikte ekranlara çıktı