BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ucuz iphone 5C almaya değer mi?

Apple iPhone 5S ve ucuz modeli iPhone 5C'yi tanıttı, peki bu iki model almaya değer mi? Diğer akıllılarla kıyaslanınca durum ne?

Abone ol

İNTERNET HABER- Apple aylardır merakla beklenen iPhone 5S ve ucuz plastik kasa iPhone 5C'yi kullanıcının beğenisine sundu. Peki yeni iphonelar mevcut ceplerinizi değiştirmeye değer mi?

Teknolojik olarak diğer akıllı ceplerle arasındaki farklar neler?  Daha mı iyi daha mı kötü? İşte bu soruların yanıtı:

Apple’ın yüksek özelliklere sahip modeli iPhone 5S, bir önceki versiyonuna göre daha gelişmiş işlemci ve performansın yanı sıra birkaç yeni özellik ile birlikte geldi.

Cihaz 64 bit işlemci mimarisine sahip A7 işlemci ile donatılmış. Bu işlemci ile yeni iPhone 5S daha hızlı olacak ve diğer modeline göre iki kat daha güçlü performans sunacak. Ayrıca iOS 7 işletim sistemi ile performansı daha da artacak.

Cihaz yine aynı 8 megapiksel kameraya sahip ancak daha gelişmiş bir sensör ve çift LED flaş özelliği ile geliyor. Diğer yeni özelliği parmak izi okuyucu ile de şifre kullanımına son veriyor. Ayrıca üçüncü renk seçeneği olan altın rengi de ayrı bir yenilik.

UCUZ IPHONE 5C HİÇ DE UCUZ DEĞİL
iphone-5c,-iphone-5s.jpg
iPhone 5C, kaliteli bir plastik kasaya sahip. Aslında fiyat söz konusu olduğunda iPhone 5C mini olmaktan baya bir uzak kalıyor. Cihazın 16GB versiyonu başlangıçta 549,99 dolardan başlıyor.

ABD'deki 2 yıllık sözleşmeli fiyatı 16 GB'lık modeli için 99 ABD dolar, 32 GB'lık modeli için de 199 ABD dolar olacak.


Peki ucuz iPhone diğer Android cihazlarla karşılaştırıldığında nasıl? Sizlere iPhone 5C ile Galaxy S4 Mini, HTC One mini ve Droid Mini’nin özelliklerinin karşılaştırıldığı bir tablo sunacağız.

Yılın standartlarına göre bu modeller orta sınıf düzeyde kalıyor. Genelde mini modelleri böyle ancak, son söylentilere göre Xperia Z1’in mini modeli yüksek özelliklerle gelecek. Bu cihazlarla iPhone 5C’in karşılaştırma nedeni ise ekran boyutlarının birbirine yakın olması.

DİĞER AKILLILAR İLE KARŞILAŞTIRMA

screen-shot-2013-09-11-at-2.02.44-pm.png

Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi iPhone 5C Androidli rakiplerine göre boyut ve ağırlık olarak çok yakın. Diğerleri 4,3 inç ekrana sahipken, iPhone 5C 4 inç ekran ile geliyor.

İPHONE 5C'NİN ÖZELLİKLERİ

Polikarbon bir kasa yapısıyla sunulan uygun fiyatlı iPhone 5C, yekpare bir kasaya sahip. Sunmuş olduğu yekpare kasa ve polikarbon yapı, HTC'nin üst segment telefonlarında kullandığı yapının aynısı.

iphone-5c-.jpg

Oldukça geniş bir renk yelpazesine sahip uygun fiyatlı yeni iPhone, 5 farklı renk ile karşımıza çıkıyor. Beyaz, mavi, turuncu, yeşil ve kırmızı gibi renklerle son derece şık bir görünüme sahip. Beklenildiği üzere uygun bir fiyata sahip olacağı söylenen iPhone 5C, malesef çok da uygun değil.


iPhone 5'in plastik bir malzemeye oturtulduğu, birebir aynı bileşenleri kullandığını söyleyebileceğimiz yeni akıllı 9 mm inceliğiyle biraz kalın bir yapıda karşılıyor. Zira bu rakam iPhone 5'te rekor olarak da bilinen 7.6 mm'de idi.

iphone-5c-yeni.jpg
130 gram ağırlığıyla iPhone 5'in 20 gram yukarısında olan uygun fiyatlı iPhone, 4 ve 4S'in ağırlığını hissettirerek maziye bir dönüş sağlayacağa benziyor. 2 telefonda da 1 GB RAM bulunması iPhone 5C'nin üretiminin, iPhone 5'in renk ve tasarım yelpazesini genişletmek amacıyla gerçekleştirildiğiniz bir kez daha kanıtlıyor.

iphone-5c-ucuz.jpg

KILIFI BİLE PAHALI

Aksesuar dünyasında pek fazla adını duyuramayan, daha çok diğer şirketlerin ön plana çıkardığı kılıf ve kapaklar konusunda Apple bu yıl yine ilki gerçekleştirdi. iPhone 5C tanıtımı sırasında görünen koruyucu kılıflar $29 dolarlık fiyatıyla bütün gözleri üzerine topladı.

iphone-5c-kilif.jpg