BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL

Ucuz Çin otomobilleri yolda

Ucuz Çin otomobilleri yakında Türkiye'de satılmaya başlayacak. Fiyatlar otomobil firmalarını zorlayacak...

Abone ol

Çin'de otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Great Wall Motor Company Limited Ortadoğu Satış Müdürü Parker Shi, hem ucuz hem de konforlu araçlarıyla yakında Türkiye'de olacaklarını söyledi.

Shi, otomotiv sektöründe 20 yıldan bu yana faaliyet gösterdiklerini ve Pekin yakınlarındaki modern tesislerinde ürettikleri motorlu araçları pek çok ülkeye ihraç ettiklerini belirtti.

İmal ettikleri motorlu araçları Türkiye'de de pazarlamak için İstanbul'da faaliyet gösteren bir firmayla görüşme halinde olduklarını ifade eden Shi, ''Hem ucuz hem konforlu araçlarımızla yakında Türkiye'de olacağız'' dedi.

Türkiye pazarına Avrupa standartlarında ürettikleri motorlu araçlarla ve rekabetçi fiyatlarla gireceklerini vurgulayan Shi, şunları anlattı:

''Türkiye'de Avrupa standartlarının geçerli olması nedeniyle ilave kalite test çalışmaları yapmamız gerekiyordu. Test çalışmalarımız sürüyor. Araçlarımızla Mısır, Tunus, Suriye, Irak gibi ülkelerde sık karşılaşabilirsiniz. Bu araçlarımızı Avrupa'da ilk kez İtalya'da satışa sunduk. Bu ülkelerdeki araçlarımıza ve müşterilerimize ilişkin bir sıkıntı da yaşamıyoruz.

Türkiye'ye Deer ve Wingle model pick-up ve jeeplerimizle uzun vadeli geleceğiz. İddialıyız, Türkiye'de otomotiv alanında yaşanan rekabete yeni bir boyut kazandıracağız. Türkiye'de vergilerin çok yüksek olmasına rağmen fiyatlarımız Türk tüketicilere çok cazip gelecek.'' Shi, Çin otomobillerinin kalitesine ilişkin olumsuz değerlendirmelerde bulunulabileceğini ve bunu doğal karşılamaları gerektiğini ifade ederek, ''Bir zamanlar Kore'de üretilen iş makinelerine ilişkin de benzer değerlendirmelerde bulunulmuştu'' diye konuştu.

Türkiye'yi ''yıldızı parlayan'' ülkeler arasında gördüklerine dikkati çeken Shi, bu düşüncelerinden hareketle hedef pazarları arasında geç de olsa Türkiye'ye de yer verdiklerini kaydetti.