BIST 10.259
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL

Böyle rezalet duyulmuş değil

Dünyanın çivisi çıktı dedirten bir olay... 3 böbrek hastası 1 böbrek için TV'de yarışacak. Kazanan yaşayacak...

Abone ol

Biri Bizi Gözetliyor yarışmasının mucidi olan Hollanda'da çok tartışılacak yeni bir reality şov programı Cuma günü ortalığı birbirine katacak.

Kim yaşasın?" takma adıyla anılmaya başlanan yarışmada yaşları 18 ile 40 yaşında değişen 3 böbrek hastası, ölüm döşeğinde olan 37 yaşındaki Lisa Luci adlı bir kadını böbreğini kendisine vermesi konusunda ikna etmeye çalışacak.

Hollandalılar, SMS oylarıyla kimin yaşaması gerektiğine karar verecek. Yarışmacılar ve aileleri 80 dakikalık program süresince Lisa'yı böbreğini kendilerine vermesi için ikna edecek.

"The Big Donor Show" adını taşıyan yarışma şimdiden ülkede büyük olay yarattı. İktidardaki Hıristiyan Demokratlar ve Hollanda muhalefeti, programı çok ağır bir dille kınarken BNN kanalının başkanı ise bu programı böbrek naklinin önemine dikkat çekmek için yaptıklarını açıkladı.

BNN Başkanı Laurens Drillich, "Eğer yarışmacılarımız bekleme listesinde beklemeye devam etselerdi yeni bir böbreğe sahip olma şansları çok düşüktü. Tepkilerin aksine biz her birinin yeni böbrek elde etme şansını yüzde 33.3 gibi çok yüksek bir yüzdeye çıkarttık" dedi.