BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,02
ALTIN 2.503,24
HABER /  GÜNCEL

Avcılarda kaçağa geçit yok

Seçim yaklaşıyor. Olası kaçaklara karşı Avcılar Belediyesi işi sıkı tutuyor. Değirmenci inşaatları denetliyor.

Abone ol

Her geçen gün büyüyüp gelişen ve cazibe merkezi haline gelen Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Avcılar’da yapılmakta olan inşaatların denetimi bizzat Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından titizlikle yapılıyor.

Her söyleminde “Avcılar ilçesinde kaçağa geçit yok” diyen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, yaklaşmakta olan genel seçimler dolayısı ile bölgede meydana gelebilecek olası kaçakların bugünden tedbirini almaya başladı.
Yaptığı denetimlerde inşaatı süren binaların projeye uygun olup olmadığını kontrol eden Başkan Değirmenci, proje dışı çıkmaları da anında yıktırıyor.
3194 sayılı imar yasasına aykırı proje ve ruhsat eklerine uygun olmayarak inşa edilen yapıları sıkı denetim altına alan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Kimseye af yok” dedi.

Kurmay heyetiyle birlikte Avcılar sınırları içerisinde yapılmakta olan inşaatları tek tek denetleyen Değirmenci, proje dışına çıkan inşaat sahiplerine ceza yağdırdı. Avcılar’da bugüne kadar hiçbir olumsuzluğa meydan vermediklerini, seçim süreci içerisinde de vermeyeceklerini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, projelerine riayet etmeyen inşaatlar hakkında yasal işlemlerin yapılması için kurmay heyetine talimat verdi.
Geçtiğimiz hafta sonu sabahın erken saatlerinde iş makineleri ile Tahtakale, Yeşilkent ve Küçükçekmece göl kenarına gelen Avcılar belediyesi zabıta ekipleri kaçak yapıların tahliyesi sonrasında yıkıma başladı. Daha önce uyarılan yapılar yerle bir edilirken Avcılar belediye Başkanı Mustafa Değirmenci bu süreç içerisinde sıkı bir denetim uygulayacaklarını belirterek “Bundan sonra izinsiz ve kaçak yapılaşma gösteren tüm kişiler hakkında gerekli cezai işlem yapılacak” diye konuştu. Yıkımı gerçekleştiren Avcılar Belediyesi zabıta Müdürü Mehmet Güven ise bölgedeki denetimlerin sıkı bir şekilde süreceğine dikkat çekerek “Kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecek” diye konuştu.