BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA

Türkiye iyi pazarlandı

İşadamı Nazif Zorlu, Zincirlikuyu'ndaki arsayı devraldı. Temsili çeki teslim alan Bakan Özak, göndermede bulundu.

Abone ol

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait İstanbul Zincirlikuyu'daki arsa Zorlu Grubu'na devredildi. İmza töreninin ardından Ahmet Zorlu, 800 milyon dolarlık temsili çeki Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'a teslim etti.

Hilton Otel'de düzenlenen devir teslim törenine, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katıldı.

GERÇEKTEN İYİ PAZARLAMIŞ

Türkiye'nin ürünlerinin değerlendiğini belirten Özak, "Başbakanımız, 'Türkiye'yi iyi pazarlıyoruz' dediğinde bu sözü eleştirilmişti. Bugün
görülüyor ki gerçekten iyi pazarlamış" dedi.

Özak, Karayolları'na aktarılacak olan parayı yol yapım, bakımıile kamulaştırmada kullanacaklarını açıklayarak, "Yol medeniyettir. Yatırımcı ulaşım, güvenlik ve uluslararası hukuk arıyor" diye konuştu.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu ise konuşmasında, Karayolları arsasına bu parayı verirken Türkiye'ye güvenerek verdiklerini söyledi. "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" diyen Zorlu, Denizbank'ı sattıktan sonra elde ettikleri gelirin bir kısmını gayrimenkule yatırmaya karar verdiklerini anlattı.

BURASI TAŞ YIĞINI OLMAYACAK

Zorlu, "Burada öyle bir eser oluşturacağız ki herkes burayı konuşacak. Burası turizm, alışveriş ve kongre merkezi olacak. Yeşil bir bölge olacak. Taş yığını olmayacak. Daha güzel bir yapılaşmayla İstanbul'a değer kazandıracağız" dedi. Projeyi 2010 yılına yetiştirmek için şimdiden kolları sıvadıklarını kaydeden Zorlu, "Dünyada konuşulan bir proje olacak. Bu konuda iddialıyız. Biz ülkemizin hukukuna da güveniyoruz" ifadesini kullandı.

ÜLKEME GÜVENİYORUM

Zorlu, "Kapalı kapılar arkasında birşey yapmadık ki. Olumsuz düşünmememiz lazım. Biz olumsuz düşünen bir grup değiliz. Ülkeme güveniyorum. Ülkemiz hukuk devletidir. Bununla Türkiye'nin yolları yapılacak. Ülkenin yararına bir olaydır. Ülkede her işe şüpheyle bakarsak o zaman bir iş yapmamız mümkün değil" dedi. Zorlu, yabancı yatırımlara karşı olmadıklarını, Türk işadamlarının yatırım yapması halinde yabancıların da Türkiye'ye geleceğini söyledi.