BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  POLİTİKA

Sağ ve sol kamplaştı

Sağda ve soldaki birleşme ve ittifakın ''kamplaşma'' olduğunu iddia eden Öztürk, şöyle konuştu;

Abone ol

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu'ya gelen Yaşar Nuri Öztürk, Ordu Gazeteciler Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'de İslam ile Atatürk mirasının birbiriyle çarpıştırılmaya çalışıldığını, buna da dış güçlerin ve belli devletlerin destek verdiğini'' söyledi.

''Haçlı zihniyeti''nin sürdüğünü ifade eden Öztürk, ''Amaç dinci iktidarın daha fazla iktidarda kalmasıdır. Bin yıllık dinimiz ile Cumhuriyet değerlerini karşı karşıya getirmek isteyenler, bunu 11 Eylül sonrası ortaya atılan 'Ilımlı İslam' adı altında yapmaktadırlar'' dedi.

Sağda ve soldaki birleşme ve ittifakın ''kamplaşma'' olduğunu, bunun da belli güçler tarafından sağlandığını iddia eden Öztürk, şöyle konuştu:

''50 yıl sonra sağ ve sol yine kamplaştı. Gerekçe ABD'nin, AB'nin her istediğini yapan, Barzani ve Talabani'nin istedikleri gibi davranan Türkiye'deki dinci iktidarı biraz daha fazla iktidarda tutmaktır. İslam ile Cumhuriyet değerlerini karşı karşıya getirmek isteyenlere karşı mücadele edebilecek tek parti biziz. 'Ne sağ, ne sol, huzura giden orta yol' sloganıyla meydanlara çıktık.''