BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

PKK bombacısına linç girişimi

Siirt'te güvenlik güçlerine teslim olan PKK üyeleri vatandaşın elinden zor kurtuldu. Linç girişimini jandarma engelledi...

Abone ol

SİİRT'te güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü üyesi ‘Özgür’ kod adlı H.O.'nun ifadeleri doğrultusunda, İzmir'in Buca İlçesi'ndeki sığınakta toprağa gömülü patlayıcı, silah, bomba, mühimmat ve teçhizatlarla birlikte yakalanan ‘Harun’ kod adlı 31 yaşındaki S.K. ile kentte kendisine lojistik destek sağladıkları ve barınmasına yardımcı oldukları ileri sürülen 40 yaşındaki İ.T. ve 35 yaşındaki N.Y., adliyeye sevkedildi. Zanlıların, karakoldan çıkarılıp askeri araca bindirildikleri sırada tepki gösteren yakındaki balık hali çalışanlarının linç girişimini jandarma engelledi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, 2006 yılı Ağustos ayında, bombalama, suikast yapma, bölgeye gönderilecek örgüt mensuplarına klavuzluk etmek ve lojistik destek sağlamak amacıyla Türkiye'ye gönderildiği belirlenen H.O.'nun, kentte yaşayan ailesiyle bağlantı kurdu. Görüşmeler sonucu ikna edilen ailenin isteğiyle H.O., güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütü PKK'nın bombacılarından H.O., ifadesinde, bir süre önce İzmir'e gönderilen plastik patlayıcı, fünye ve silahları Buca'ya bağlı Kaynaklar Beldesi'ndeki sığınakta toprağa gömdüklerini, ‘Harun’ kod adlı terörist S.K.'nin de bunları bombalama eylemlerinde kullanmak üzere alacağını söyledi.

Bilgiler doğrultusunda, H.O., geçen cuma günü, gizlilik içinde İzmir'in Buca İlçesi Kaynaklar Beldesi'ne getirildi. Yer gösterme sırasında, H.O., bombaların ve tabancaların gömülü olduğu sığınağı da gösterdi. Bölgede önlem alınarak, bir gün sonra, sığınağa gelen ‘Harun’ kod adlı S.K. yakalandı.

Sığınakta, 10 metre arayla toprağa gömülen, toplam 10 kilo 805 gram plastik patlayıcı, 6 elektrikli fünye, 2 saatli patlatma düzeneği, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 8 şarjör, 2 tabanca, 29 mermi, 794 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, tabancalara ait 2 susturucu, 15 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 9 volki tolki telsiz, 2 dürbün, 2 saat, 2 pil, 2 dürbün, 1 radyo, 3 cep telefonu, 1100 YTL, bol miktarda ilaç, giyecek ve yiyecek ele geçirildi.

Örgüt üyesi arkadaşı H.O. ile birlikte sorgulanan S.K.'ye, kentte yardım ve yataklık ettikleri, giyecek, yiyecek gibi lojistik destek sağlayıp barınmasına yardımcı oldukları belirlenen inşaat işçileri İ.T. ile N.Y. de evlerinde yakalanıp gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan H.O., adliyeye sevkedilmek üzere Siirt'e gönderildi. Diğer 3 zanlı da işlemlerin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri arasında İzmir Adliyesi'ne sevkedildi.