BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Fiatta isim ve logo değişti

''Fiat Ticari Araçlar'' markası ''Fiat Professional'' olarak yenileniyor. Tofaş'tan yapılan açıklama şöyle:

Abone ol

Tofaş'tan yapılan yazılı açıklamada, Fiat'ın, Nisan ayında İtalya'da yapılan tanıtım ile Fiat'ın tüm ticari araç modellerinin ''Fiat Professional'' ismi ve logosu altında toplandığını duyurduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Türkiye'de de ''Geleceğe Taşıyoruz'' sloganını taşıyan ''Fiat Professional'' logosu kullanılacağı belirtilirken, Fiat Professional olarak yenilenen marka logosunun, Fiat Grubu'nun bir parçası olarak Ticari Araçlar markasını öne çıkarmak ve markanın uluslararası gücünü vurgulamak üzere kısa süre önce yenilenen Fiat logosu ve ''Professional'' kelimesinin bir araya gelmesi ile oluşturulduğu ifade edildi.

RobilantAssociati tarafından tasarlanan yeni isim ve logodaki Professional kelimesinin, markanın kendisine özgü bir rol kazandırmak hayalini öne çıkardığı belirtildi.

Yeni logoda metal bir plaka üzerine yakut kırmızısı renkte yazılmış olan Professional kelimesinin Fiat bayilerinin dış cephelerinde kullanılan gri çerçeveden ilham aldığı belirtilirken, Fiat Ticari Araçlar satış ağını temsil eden bu kullanımın Fiat için stratejik bir değer de taşıdığı ifade edildi. Bugün Fiat'ın Avrupa çapında ticari araç satan 1400 bayisi bulunuyor.