BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Uçak düşmeden az önce

Kargo uçağı son denemesini yapacaktı. Yeni evli çift son kez birbirlerine baktılar. O anlar bir ömür gibi geçti.

Abone ol

Ekmek parası içindi onların Irak yolculuğu... Yolcu uçağı piste 200 metre kala yere çakıldı, 29 kişi öldü. Bunlar arasında Serkan (29) ve Olcay Geyik (23) çifti de vardı.

Serkan Geyik'in de hayalleri vardı. Okuyup iyi bir yerde çalışmak ve mutlu bir yuva kurmak istiyordu. İnşaat Mühendisliğini bitirdi, işine de kavuştu. Askerlik engelinini de bir sene önce halletmişti. Sıra gelmişti evliliğe. Öyle ya mutluluk saç ayağının ikisi tamamdı. Tek eksik olan mutlu bir yuvaydı.

Evlilikleri de farklı oldu. İnternetten tanıştılar. Mutlu birlikteliklerini 6 ay önce evlenerek gösterdiler..

Serkan'ın çalıştığı şirket Irak'ta iş almıştı. Bağdat yolculuğu kaçınılmazdı. Yeni evli çiftin arasına Irak girmişti. Eşi Olcay razı olamadı eşinden ayrı kalmaya.

Birbirlerine doyamamışlardı, onları Irak bile ayıramadı. Havaalanındaki kameralara kaydedilen son görüntülerinde bile gülüyorlardı.

Uçak Bağdat'a yaklaşmıştı. Uçak birden sis kümesinin içinde kaldı. İlk denemesinde inemedi. Pilot riski göz önüne alarak ikinci denemeyi yapmaya karar verdi.

Yolcularda panik başlamıştı. İkinci deneme öncesi hayatta kalma süreleri artık 1 dakika bile sınırlıydı. O bir dakika ömür gibi geldi. Geyik çifti birbirlerine sıkı sıkı sarılarak teselli oldular. Göz göze geldiler. Korku vardı gözlerinde ama umurlarında değildi. Çünkü ölüme birlikte gidiyorlardı.

Serkan uçakta tek olsaydı daha acı olacaktı. Yeni evlendiği Serkan'dan altı ay sonra ayrı kalmak ölümden daha acı olacaktı. Hatıraları ve anıları onu yavaş yavaş öldürecekti. Uçak yere çakılırken birbirlerine sarılarak ölüme gittiler.