BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrenciye 4 yıldızlı yurt müjdesi

Kredi Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerine 4 yıldızlı otel konforunda yurtlar hazırladıkları müjdesin verdi.

Abone ol

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2003 yılından itibaren üniversite öğrencilerine 4 yıldızlı otel konforunda yurtlar yaptırdıkları müjdesini verdi.

Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sosyal devlet anlayışını üniversite gençliğine yansıtmayı hedefleyen bir kurum olarak, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara maddi destek sağlamak için büyük atılımlar yaptıklarını vurguladı.

Son 4 yıldır 24 bin kapasiteli yurt yaptırdıklarını ifade eden Albayrak, şu bilgiyi verdi: ''2003 yılından itibaren Türkiye'de yapılan bütün yurtlar, 1, 2, 3 ve 4 kişilik odalarda, ahşap karyola sisteminde, tuvaleti, duşu, banyosu ve ders çalışma mekanları ile birlikte öğrencilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde modern binalar olarak inşa edildi. Artık öğrencimizi memnun eden 4 yıldızlı otel konforunda yurtlar yaptırıyoruz. Çoğu yurdumuzda, tenis kortundan, basketbol, voleybol sahalarına hatta sinema salonlarına kadar birçok tesis var. İnşaat ihalesini yaptığımız ve temelini attığımız bütün yurtları azami 1.5 yılda bitiriyoruz.''dedi.