BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

Türkiye seçim havasına girdi

Dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times Türkiye'nin seçim havasına girdiğini iddia etti. İşte bunun nedeni..

Abone ol

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de elektrikte özelleştirme ihalesinin ertelenmesini ele alan bir yorum yayınladı.

Gazetenin ilginç yorumu şöyle: "Hükümet, yaklaşan seçimler öncesinde elektrik fiyatlarının artmasına yol açabileceği endişesiyle bazı elektrik dağıtım sebekelerinin özelleştirilmesini erteledi.

Erteleme, hükümetin seçim döneminde yapısal reformlara ilgisini kaybedebileceği endişesini de beraberinde getiriyor. Gözlemcilere göre, bu karar, siyasetin ülke gündemine damgasını vurmaya başlamasının işareti. Dört yıl boyunca ana gündem, istikrar, yapısal, sosyal ve siyasi reformlardı".

ERDOĞAN İŞ DÜNYASINA ÇOK YAKIN

Gazete aynı haberinde cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına da değiniyor: "Birçok kişi Erdoğan'ın aday olacağını söylüyor. Eğer bunu yaparsa neo-İslamcı AKP'nin Meclis'te yeniden çoğunluğu elde etmesini riske atabilir. Cumhurbaşkanlığı tartışmasını iş dünyası ve yatırımcılar yakından izliyor. AKP son 20 yıl içinde iş dünyasına en yakın iktidar. İşadamları açıkça Erdoğan'ın hükümetin başında kalması gerektiğini söylüyorlar. Siyasi gözlemcilere göre hükümet de bu imajını tehlikeye atmak istemiyor bununla birlikte son birkaç ayda popülizmin egemen olmasına izin verebilir."

Kaynak: BBC Türkçe