BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Üç buçuk yıl sonra vicdan itirafı

İETT otobüse molotof attılar. Saldırı sonrası üç kadının ölümüne sebep oldular. 3 buçuk sene sonra yakalanınca 'vicdan' itirafı yaptılar!

Abone ol

2 Nisan 2006’da İstanbul Esenler’de İETT otobüsüne yapılan molotof kokteylli saldırının failleri 3.5 yıl sonra yakalandı.

Sibel (23) ve Sinem Özkan (18) isimli kardeşlerle, 62 yaşındaki Zülbiye Karasu’nun hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdüren İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek tüm ipuçlarını topladı. Üç yıl süren teknik takip, örgüte yönelik arşiv çalışması ve istihbarat bilgileri sonucunda zanlılardan başta Ömer Ç. olmak üzere birçok kişinin kimliği tespit edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Hatay’da askerlik görevini yaptığı belirlenen ve terhis olmaya 27 günü kalan Ömer Ç, 21 Aralık 2009 günü gözaltına alındı. Aynı gün İstanbul’da farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda suç ortakları Mehmet Ali D., Reis B., Şeyhmus A., Özgür T., Ercan B., Nurşin D., ve kardeşi İbrahim D., de yakalandı. Biri kadın 8 kişi İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya çekildi.

İLK VE SON EYLEMİM OLDU

Sorguda zanlılardan biri, olay gününden beri vicdanının sızladığını söyleyerek her şeyi itiraf etti. İtirafçı zanlının, “Bizi Ömer Ç., isimli arkadaşımız organize etti. Otobüsü durdurarak içine molotof kokteyli attı. Bu sırada biz de örgüt lehine slogan atıyorduk. Kadınların ezilmesi ve hayatını kaybetmesi beni çok üzdü. O gün ilk ve son eylemim oldu. O günden sonra hiçbir eyleme karışmadım. Vicdanım çok sızlıyordu” dediği öğrenildi. Bu kişinin itirafının ardından diğer zanlılar da anlatılanları kabul etti.

EMİR DTP'Lİ BAŞKANDAN

Detaylı şekilde yapılan sorgulama sonucunda şüphelilerin terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması olduğu anlaşıldı. Zanlıları organize eden Ömer Ç’ye eylem talimatını kapatılan DTP’nin Esenler İlçe başkanı Lütfü D’nin verdiği belirlendi. Lütfü D., daha önce düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınmış ve savcılık tarafından tutuklanmıştı. Daha önce başka bir suçtan tutuklanan ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Bilal A.’nın da bu olaya karıştığı tespit edildi.