BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter'da alkol düzenlemesi

Twitter, sosyal ağdaki alkol markalarını takip etmek isteyenler için yeni bir işlem başlattı.

Abone ol

Eğer Jim Beam veya Heineken gibi hesapları takip etmek isterseniz, sizi yaş doğrulama sisteminin olduğu sayfaya götürecek olan bir özel mesaj alacaksınız.

Yaşınızı doğrulamanız için 24 saat vaktiniz var. Yani bu süre içinde yaşınızı doğrulamazsanız bu markaları takip edemeyeceksiniz.

Twitter’dan Tarun Jain bir blog gönderisinde, “Bu yaş doğrulama sistemi ile varmak istediğimiz nokta, alkol markalarını bilinçli ve güvenli bir şekilde doğru kitle ile buluşturmak.” ifadelerinde bulundu.

twitter-yas-sorgulama.jpg

iOS VE ANDROİD PLATFORMLARIDA DESTEKLİYOR 

Yukarıda sözü geçen iki markanın haricinde, Twitter, Bud Light, Knob Creek ve Bacardi markaları ile de anlaştı. Böylece eğer bu markaları Twitter’da takip etmek isterseniz, yaş doğrulama işleminden geçmek zorunda kalacaksınız.

Aslında Twitter’ın bu yeni sistemi 2012 yılında Buddy Media ile yaptığı ortaklık ile duyurduğu sistemin geliştirilmiş versiyonu. Bu sistem Twitter’ın web versiyonu tarafından desteklendiği gibi, iOS ve Android platformlarında da destekleniyor.

Yaş doğrulama işlemini müşterileri ile buluşturmak isteyen istemciler programa şu adresten istekte bulunabilir veya hesap yöneticileri ile iletişime geçebilir.

Tabii ki, bu yaş doğrulama sisteminin biri tarafından yanlış bir şekilde aldatılması mümkün, fakat bu durum zaten birçok yaş doğrulama sisteminin de sorunu.

Kaynak: DijitalKütüphane