BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,76
HABER /  DÜNYA

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde şiddetli yağışla birlikte yağan ceviz büyüklüğündeki dolu görenleri şaşırttı. <br/>Ortaca’da ilçesinde iki gündür...

Abone ol

Muğla’nın Ortaca ilçesinde şiddetli yağışla birlikte yağan ceviz büyüklüğündeki dolu görenleri şaşırttı.
Ortaca’da ilçesinde iki gündür devam eden şiddetli yağış hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren şiddetini arttıran yağış ve dolu nedeniyle Ortaca’nın birçok noktasında yollar göle döndü. Muğla -Fethiye Karayolu Kocabel mevkiinde yola düşen kaya parçaları nedeniyle trafik zaman zaman kapandı. Belediye ekipleri tıkanan yağmur suyu kanallarını açmak için çalışma yaptı. Esnaflar da suyun dükkanlarına girmesini önlemek için paspaslarla mücadele verdi. Yağmurla beraber ceviz büyüklüğünde yağan dolu seralara, narenciyeye ve araçlara zarar verdi. Hiç bu kadar büyük bir dolu yağışına rastlamadığını ifade eden Özkan Arslan; “Uzun yıllardır bu bölgede yaşamaktayım; bu güne kadar bu büyüklükte bir dolu görmedim. Allah çiftçilerimize yardımcı olsun” dedi.
Dalaman Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada yağışın Perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
(İHA)