BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  DÜNYA

Cizre karıştı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’nın kuruluş yıl dönümünü bahane eden bir grup gösterici polisle çatıştı. Polis, izinsiz gösteri yapmak isteye...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’nın kuruluş yıl dönümünü bahane eden bir grup gösterici polisle çatıştı. Polis, izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba müdahale etti.
Cudi Mahallesi’nin ara sokaklarında bir araya gelerek, Nusaybin Caddesi’nde çıkan çoğunluğu küçük yaştaki küçük çocuklardan oluşan bir grup gösterici, yolda lastiklerden ateş yakıp, çöp konteynırları ve taşlardan barikatlar kurup, yolu trafiğe kapatmak istedi. Olay yerine sevk edilen polis, zırhlı araçlar eşliğinde bir müddet grubun dağılmasını bekledi. Grup dağılmayınca, polis zırhlı araçtan çocukların dağılması için uyarı anonsları yaptı. Polisin bütün uyarılarına rağmen gösterici grup polis panzerlerine taşlarla saldırmaya devam edince, güvenlik güçleri gruba gaz bombaları ile müdahale etti.
Polisin göstericileri dağıtmaya yönelik kullandığı gaz bombalarından dolayı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis zırhlı araçlarla, olası bir olaya karşı ilçedeki kritik noktalarda beklemeye başladı.
(İHA)