BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Özcan Yeniçeri yine bombaladı!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçerİ, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın partisinin dünkü grup toplantısında, "Bizim üzerimizde bölücü yaftası durmaz" dediğini anımsattı.

Abone ol

Yeniçeri, "Bölücülük, AKP’nin üzerinde değil, içindedir. AKP için bölücülük bir yafta değil, kimliktir" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "AKP için bölücülük bir yafta değil, kimliktir" dedi.

Mezhep, etnik, bölge ve cinsiyet ayrımcılığının AK Parti’nin gündelik jargonunun bir parçası haline geldiğini savunan Yeniçeri, Erdoğan'ın Reyhanlı'da 52 Sünni'nin öldüğünü ifade etmesinin, emniyetin Gezi Parkı eylemlerine katılanların yüzde 78'inin Alevi olduğuna ilişkin raporunun mezhep bölücülüğü, ayrımcılık ve fişleme olduğunu ifade etti.

MİTİNG DİPLOMASİSİ

Türkiye-Mısır ilişkilerine de değinen Yeniçeri, AK Parti'nin darbe sonrasında Mısır ile ilişkilerini "miting diplomasisi" ile yürüttüğünü savundu. Yeniçeri, akıllı ve rasyonel ülkelerin ekonomik ve stratejik çıkarlarını Mısır’daki demokrasinin önünde tuttuğunu belirterek, "Tayyip Erdoğan, geleceği okuyabilseydi bir yandan demokrasiye sahip çıkarken diğer yandan yalnız kalmamayı başarırdı. Tayyip Erdoğan, miting ve retorik diplomasisini tercih etti ve Mısır’da yalnız kaldı. Bugün Türkiye’nin Mısır, Suriye ve İsrail gibi ülkelerde büyükelçisi yoktur. Komşularla sıfır sorun, bölgede Türkiye’nin büyükelçi sayısını sıfıra indirmek olarak gerçekleşmiştir" diye konuştu.

HÜSEYİN ÇELİK KAMER GENÇ'İN ANNESİNE KÜFREDEN VEKİLİ İHRAÇ ETTİ Mİ? 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japonya milli günü resepsiyonunda Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik davranışını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, kadına karşı saygısızlığı doğru görmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Emine Erdoğan'ın Başbakan Erdoğan'ın eşi olmanın ötesinde bir anne olduğunu dile getiren Yeniçeri, "Kadına ikinci sınıf muamele nosyonunu hala aşamadık. Kadına karşı davranışta ve üslupta dikkatli ve saygılı olunmasını isteriz" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in Genç'in partiden ihraç edilmesi gerektiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Yeniçeri, Çelik'in başka partilere müdahaleyi görev olarak gördüğünü söyledi. Yeniçeri, "Hüseyin Çelik, Kamer Genç'in annesine küfreden milletvekilini ihraç etti mi de CHP'den böyle bir şey bekliyor" dedi.

Yeniçeri, başka bir soru üzerine, dershaneleri KCK paralel devletine benzeten AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ı kınadı. Atalay'ın bu sözlerini anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Yeniçeri, "Atalay ya KCK'yı anlamamış ya dershaneleri anlamamış. Dershanelerle KCK paralel devlet yapılanmasını eşdeğer tutmak aklı başında iş değil" diye konuştu.