BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Irak kan gölü: 33 ölü

Irak’ta bugün meydana gelen saldırılarda en az 33 kişi hayatını kaybetti. <br/>Başkent Bağdat’ta, Sünni ve Şiilerin yaşadığı 2 semtte toplam...

Abone ol

Irak’ta bugün meydana gelen saldırılarda en az 33 kişi hayatını kaybetti.
Başkent Bağdat’ta, Sünni ve Şiilerin yaşadığı 2 semtte toplam 18 kişinin cesedi bulundu. İnfaz edilmiş kurbanlar arasında, aynı aileden 3 erkek ve 2 kadın da bulunuyor. Bağdat’ın batısındaki Ramadi’de ise, intihar bombacıları ve silahlı kişiler 2 polis karakoluna saldırdı. Saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı.
Bağdat’ın güneyinde Şiilerin çoğunlukta olduğu Baya bölgesinde, saldırganların bir otobüs terminalde ateş açması sonucu bir sivil hayatını kaybetti. Yine güneyde bulunan Dora bölgesinde meydana gelen patlamada 2 sivil hayatını kaybederken, yakınlardaki başka bir bölgeye düzenlenen roketli saldırıda en az bir kişi hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyindeki Musul kentinde ise 2 öğretmen vurularak öldürüldü.

SON 2 AYDA BİN ÖLÜ
Birleşmiş Milletler verilerine göre, ekim ayından beri Irak’taki saldırılarda 979 kişi hayatını kaybetti. Bunlar arasında 158 polis ve 127 asker bulunuyor. Ocak ayından beri 6 bin 500 sivil benzer saldırılarda hayatını kaybetti.
Saldırılar, ülkede giderek şiddetlenen mezhep çatışmasıyla ilişkilendiriliyor. Şii grupların kontrolündeki hükümetin emriyle hükümet karşıtı Sünni göstericilerin kampına nisan ayında yapılan baskından beri ülkedeki şiddet olayları artış gösterdi. Sünni göstericiler, Maliki hükümetini, Sünni azınlığa baskı yapmakla suçluyor.
Saldırıların artmasındaki başka bir neden olarak, Irak’taki El-Kaide bağlantılı grupların, komşu ülke Suriye’deki El-Kaide bağlantılı isyancılardan destek alması gösteriliyor.
(İHA)