BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter Türk mühendislerin peşinde!

Sosyal medya devi Twitter, Türk mühendisler işe almak için kolları sıvadı. İlk tur için Ekim'de geliyorlar.

Abone ol

Sabah'ın haberine göre dünyada 650 milyonun üzerinde, Türkiye'de ise 6.5 milyon kullanıcısı olan Twitter'in ABD'nin San Francisco kentinde bulunan ana ofisinde istihdam edilmek üzere Türk mühendisler aranıyor. Şirketin merkezinde çalışan 2 bin 100 kişinin 10'u Türk. Facebook ve Twitter'ın dünya üzerindeki kullanıcı sayısı hızla artarak 2 milyar 300 milyonu aştı.

Avrupa'daki kullanıcı sayısını artırmak için Fransa'da ofis kuran Twitter yöneticileri, Türk çalışan sayısını artırmak için de ekim ayında İstanbul ve Ankara'ya gelecek. San Francisco'daki Türk çalışanlardan Güngör Polatkan, Berk Demir, Fatih Yıldız, Murat Soyupark ve Tuğrul Bingöl de şirkette daha fazla Türk mühendis olması gerektiği görüşünde. Çalışanlar, "Hepimiz Türkiye'nin önemli üniversitelerinden mezun olup ABD, İngiltere gibi ülkelerde yüksek lisans yaptık. Bizleri yurtdışındaki eğitimlerimizde keşfetmişler" dedi.

2011'DE PATLAMA OLDU

Sosyal medya kullanıcılarının özellikle Facebook ile başlayan serüveni Twitter, Instagram gibi alanlarla da devam etti. 2011'de sosyal medya sitelerine talep rekor kırdı. Sosyal medya tabanlı servisler öne çıkarken, kullanıcı sayısı tarafında da önemli değerlerin yakalandığı görülüyor.