BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  DÜNYA

Türkiye güzeli eşeği vefa göstermek için sahiplendiler

İstanbul’da iki turistin Sultanahmet Meydanı’nda satmak isterken Fatih Belediyesi ekiplerinin el koyduğu Türkiye güzeli eşeğin dramı vatanda...

Abone ol

İstanbul’da iki turistin Sultanahmet Meydanı’nda satmak isterken Fatih Belediyesi ekiplerinin el koyduğu Türkiye güzeli eşeğin dramı vatandaşları harekete geçirdi. Yıllarca eşek sırtında okula giden bir aile, vefa göstermek için ‘Nazlı’ eşeğe sahip çıktı.
İstanbul’da hem güldüren hem de düşündüren ‘Nazlı’ eşeğin ilginç hikayesi Edirne’de başladı. İki turist İstanbul’a gitmek için 300 Euro karşılığında eşek satın aldı. Eşeğin sırtında 20 gün boyunca yolculuk yapan turistler, Sultanahmet Meydanı’na kadar geldi. Bir süre Sultanahmet Meydanı’nda eşekle gezen turistler vatandaşların ilgisini çekti. Ancak turistler paraları bittiği için eşeği satılığa çıkarınca Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri duruma el koydu. Daha sonra bir hayvanseverin acıyarak 300 TL karşılığında satın almak istediği eşeğe, Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı sahip çıktı.

TÜRKİYE GÜZELİ SEÇİLMİŞ
Nazlı ismi verilen eşeğin güzellik yarışmasında Türkiye 1.’si seçildiği öğrenildi. Şirinliği ile haberlere konu olan eşek bir süre Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda çok iyi misafir edildi. Ancak Nazlı’nın dramını televizyonlardan izleyen hayırsever Akkaya ailesi Fatih Belediyesi Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’na müracaat ederek eşeği sahiplenmek istedi. Yapılan araştırmanın ardından müracaat uygun görülerek eşek yeni sahibine teslim edildi.

VEFA GÖSTERMEK İÇİN EŞEĞİ SAHİPLENDİLER
Çekmeköy’de çiftlikleri bulunan Avni Akkaya, çocukluk dönemlerinde kardeşleri ile okula eşek sırtında gittiklerini belirterek, “Bizim çocukluğumuzda köyümüzde okul yoktu. Biz başka köye, okula gitmek için Eşek sırtına binerdik. Bugünün en iyi arabasından iyiydi. Biz abimlerle beraber eşeğe bindiğimiz zaman kısa sürede okula gidiyorduk. Kışın, kar, yağmur yağarken bizi okuttu. Biz ona baktık, o bize baktı. Televizyonlardan gördük, bizim imkanımız vardı, bu imkanı değerlendirmek istedik. Şu anda bahçemizde ilgileniyoruz. Çocuklara zamanında eşekle okula gittiğimizi söylerdik. Onlarda merak etti. Bahçemizde ilgileniyoruz. Çocuklar sadece ot veriyorlar. Aileye alıştı, aileden biri oldu” dedi.
Eşek ile iyi vakit geçiren 10 yaşındaki Şehriban Uslu ise, “Biz eşeği çok seviyoruz. Ot veriyoruz, bazen gezdiriyoruz. İyi anlaşıyoruz ve çok seviyoruz. O da bizi seviyor. Amcalarımız görmüş onlar getirdi. Görünce çok sevindik” diye konuştu.

NAZLI EŞEĞİN KEYFİNE DİYECEK YOK
Türkiye güzeli seçilmesine rağmen iki turistin elinde sıkıntı çeken ancak Fatih Belediye görevlilerin yardımıyla kurtulan ve yeni sahiplerine kavuşan Nazlı eşeğin keyfine ise diyecek yok. Meyve bahçeleri altında iyi vakit geçiren Nazlı eşek, gününün büyük bir bölümünü otlayarak ve gölgede uyuyarak geçiriyor. Nazlı eşek zaman zaman çiftlikte bulunan diğer hayvanlar ile anlaşmaya çalışıyor.
(İHA)