BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter açıldı mı? Twitter'a nasıl giriyorlar?

Twitter açıldı mı? Bir çok kullanıcı Twitter'a giriş yapmaya başladı. Ancak bazı kullanıcılar ise hala Twitter'a giremediğini yazıyor.

Abone ol

Türkiye'de Twitter'a girişler dün gece itibareyle kapatılmıştı. Bir çok kullanıcı Twitter.com'a girmek için DNS ayarlarını değiştirmişti.

Twitter ise yasak için avukatlarını acil olarak bu sabah Ankara'ya gönderdi. Görüşmeler sürerken twitterın kısmen açıldığı haberleri geldi.


Twitter'a girişler mahkeme kararlarına uymadığı için kapatılmıştı. Dün gece 23.30 sıralarında gelen Twitter yasağı için bugün kurum devreye girdi. Twitter Türkiye'den bir avukatla anlaştı ve onu Ankara'ya gönderdi.

Twitter’ın Ankara’da yürüttüğü görüşmeler sonrasında ise Twitter'e girişlerin kısmen açıldığı haberi geldi. Pek çok kullanıcı, herhangi bir ayar yapmadan siteye girebildiğine dair tweetler attı.

Bazı bölgelerde İnternete 3G ile bağlanan kullanıcılar da twitter’a erişimde bir sorun yaşamadı.

AVUKATLAR ANKARA'DA

İnternethaber.com twitter'in açıklaması için girişimlerin başladığını ve Twitter'in Türkiye'den avukat Gönenç Gürkaynak'i temsilci yaptığını duyurmuştu.

Avukat Gürkaynak sabah saatlerinde acil olarak Ankara'ya uçtu ve TİB Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik ile biraraya geldi. Twitter'in avukatı Türk mahkemelerinin verdiği kararları uygulayacaklarını bildirmek için masaya oturdu.

TİB'in bu görüşmenin neticesine göre Twitter'i tamamen erişime açabileceği bildiriliyor.

TİB NİYE KAPATMIŞTI?

TİB, twitter'i kapatma sebebini bu sabah yazılı bir açıklama ile ayrıntılı olarak duyurmuştu. Twitter'ın alınan hiçbir mahkeme kararını uygulamadığı duyurulmuş ve bunun gereği yapıldığı taktirde sosyal medya mecrasının iletişime açılacağı vurgulanmıştı.


DNS AYARI DEĞİŞTİRME TWİTTER'A GİRİŞ YOLU (DNS değişikliği nasıl yapılır? TIKLAYIN)

TWİTTER CEP TELEFONU DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)

YASAKLI SİTELERE PROXY İLE GİRİŞ YÖNTEMİ TWİTTER'A GİRİŞ (TIKLAYIN)


MAC BİLGİSAYARLAR İÇİN DNS AYARLARI DEĞİŞTİRME (TIKLAYIN)

TWİTTER'E SMS İLE NASIL GİRİLİR? (TIKLAYIN)