BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL

Mersin'deki feci kazada ölenler toprağa verildi

Yolcu treni ile işçileri taşıyan servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri toprağa verildi

Abone ol

Merkez Akdeniz ilçesinde, yolcu treni ile işçileri taşıyan servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri toprağa verildi. 

Kazada ölenlerin cenazeleri, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundaki otopsi ve teşhis işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. 

Mine Serten (33), Harun Salık (36) ve Kenan Erdinç'in (48) cenazeleri, Akdeniz ilçesindeki Güneykent mezarlığına getirildi. Serten ve Salık'ın cenazeleri burada öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında aile mezarlığına defnedildi. Erdinç'in cenazesi ise Güneykent mezarlığındaki işlemlerinin ardından Çavuşoğlu mezarlığında toprağa verildi.

Muhasebeci olarak çalışan ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenilen Mine Serten'in (33), Gaziantep'te okuyan kız kardeşi Merve'yi okuttuğu öğrenildi. 

Harun Salık'ın da (36) biri 3 aylık 3 çocuk babası olduğu belirtildi. Cenaze törerinde ayakta durmakta zorlanan Harun Salık'ın eşi Hüsne Salık'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Minibüsteki işçilerin çalıştığı fabrikanın sahibi Vahit Acar'ın yeğeni Ünal Acar'ın (32) cenazesi de Akdeniz ilçesine bağlı Karacailyas Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Buradaki cenaze törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de katıldı. Evinden mezarlığa kadar kalabalığın omuzlarında taşınan Ünal Acar'ın cenazesi, mezarlıkta kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında defnedildi.

Cenaze törenine katılan bir grup, defin işlemlerinin ardından mahalledeki hemzemin geçit önünde toplandı. Bir süre yolu trafiğe kapatan grup üyeleri, kazada yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, dualar okudu. 

Grup adına konuşan Ünal Acar'ın amcasının oğlu Yusuf Acar, hemzemin geçitlerde yaşanan kazalar nedeniyle bir çok kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Buralarda kalıcı bir çözüm istiyoruz, artık burada canlar kaybolmasın, hemzemin geçitlerde kimse ölmesin" dedi. 

Kazada yaşamını yitiren Sinan Özpolat, Mehmet Akçam, Cavit Yılmaz ve Onur Atlı'nın cenazeleri kentteki farklı mezarlıklarda toprağa verildi.  Oğuzhan Beyazıt'ın cenazesi Niğde'ye, Ayhan Akkoç'un cenazesi ise Kayseri'ye götürüldü.

Kazada yaralanan 5 kişinin tedavileri de sürüyor.

Merkez Akdeniz ilçesinde, yolcu treni ile işçileri taşıyan servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmış, hemzemin geçitteki bariyer görevlisi tutuklanmıştı.