BIST 10.226
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.397,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tuncay Özkan'dan Bakırköy adayına ziyaret!

Silivri Cezaevinde 6 yıllık tutsaklığının ardından tahliye olan Tuncay Özkan dostlarıyla buluştu.

Abone ol

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda “Merhaba Özgürlük” diyen Özkan, CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Bülent Kerimoğlu ile birlikte meydanı dolduranları selamladı.

CHP adayı Op.Dr. Bülent Kerimoğlu’na destek vermek için Bakırköy’e gelen Tuncay Özkan önce seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. Kucaklaşarak hasret giderirken Özkan ve Kerimoğlu birlikte halkı selamlayıp, esnaf ziyareti de yaptılar.

Tuncay Özkan, CHP Bakırköy Adayı Kerimoğlu ile birlikte binlerce Bakırköylü’nün toplandığı Cumhuriyet Meydanında konuştu.

TEK SUÇUM ATATÜRK'E SAHİP ÇIKMAK

Özkan:“Tek suçum Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmak” dedi. 30 Mart seçimlerinin önemine işaret eden Tuncay Özkan, sadece Bakırköy’de değil AKP’ye karşı topyekün mücadelenin çok önemli olduğunu söyledi.Bakırköy’de CHP Adayı Bülent Kerimoğlu’nun çok başaralı bir belediyecilik yapacağına inandığını söyleyen Özkan;

“Sizlerle yıldır gözyaşlarımız karıştı, bir olduk.Şimdi önümüzdü önemli bir seçim var, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü, Barışçı kimliğiyle kefil olduğum bir dostumu, kardeşimi size emanet ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce kişiye seslenen Tuncay Özkan hukukun katledildiğini savundu. Özkan: “Bu savcılar cumhuriyetin savcıları, bu hakimler cumhuriyetin savcıları ama ne yazık ki bir marangozluk hatası sonucu AKP’nin savcısı ve Akp’nin hakimi olmuşlardır” dedi.

Chp Bakırköy Belediye Başkan Adayı Bülent Kerimoğlu da yaptığı konuşmada “hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına” vurgu yaptı.

HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ

Kerimoğlu: ”Türkiye’de iktidarın eliyle hukuk katledildi, AKP kendi yargısını yarattı. Halkın adalet duygusu neredeyse yok edildi. İçinden geçtiğimiz dönem çok kritik. Bizlere düşen görev Cumhuriyete sahip çıkmak, halkın özgürlüğü için mücadele etmektir.Bakırköy özelinde atacağımız her adım daha çağdaş ve daha aydınlık bir Türkiye için olacak. Aydınların, gazetecilerin düşüncelerinde ve yazdıklarından esaret altına alınmadığı bir ülke için mücadele vereceğiz.Bizler İstanbul’da Haramilerin saltanatını yıkmak için geceli gündüzlü çalışacağız.Halkımıza doğruları anlatarak, yolsuzluklara, hırsızlıklara, adaletsizliklere “dur” demelerini sağlayacağız.” dedi.