BIST 10.270
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,63
HABER /  SEÇİM

Erdoğan: Gülen'de her numara var

Başbakan Erdoğan, partisinin Artvin mitinginde Fethullah Gülen ve muhalefet partilerine yüklendi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya'da bir zat var; hocaefendi midir, istihbarat şefi midir belli değil. Adam bakıyorsun dinleme ise dinleme, görüntü ise görüntü, her numara var" dedi.

CHP ile cemaati ittifak yapmakla suçladığı Gülen için Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'na oy toplayan Pensilvanya onunla birlikte haşrolunacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kendisine "uzun adam" diye tezahüratta bulunanlara, "Uzun adam sizlere kurban olsun" karşılığını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de AK Parti mitinginde halka seslendi. Artvin'e iktidarları döneminde yapılan yatırımları anlatan Erdoğan'ın hedefinde Gülen ve Kılıçdaroğlu vardı:

SİZİ GİDİ GEZİCİLER SİZİ

Çöp depolamanın sızıntısı nereye akıyor? Çoruh nehrine akıyor. Hani bunlar çevreciydi? Geziciler çevreci değil miydi? Sizi gidi geziciler sizi. Koskoca İzmir hala vahşi depolama yapıyor, ama İstanbul modern depolama yapıyor.

İstanbul bunu yapıyor, İzmir onu yapıyor. CHP ile AK Parti'nin farkı bu...Biri vahşi depolama, biri modern depolama. İnşallah Mehmet kardeşimle burada da bu devri kapatacağız, vahşi dönem kapanacak. Modern döneme gireceğiz. Size bu yakışır, şu andaki durum değil.

ARTVİN'E YATIRIMLAR

Şu ana kadar sağlıkta 92 trilyon yatırım yaptık. 150 yataklı ek bloku hallettik, şimdi Ardanuç'a bu arada 50 yataklı devlet hastanesi kazandırdık. Ardanuçlular bundan istifade ediyor değil mi? Hopa, Şavşat, Arhaviye'ye toplamda 120 yataklı devlet hastaneleri yapıyoruz şu anda, inşa halinde. En kısa zamanda tamamlayıp onları da hizmete alacağız. Bitmiyor, Murgul entegre ilçe hastanesi, Borçka devlet hastanesi ve Artvin merkezde burada ağız ve diş sağlığı merkezi projelerimiz hazır, şu anda ihale sürecindeyiz. Onun da ihalesini yapacağız. Bütün bunlarla beraber Yusufeli, tabii şu anda Türkiye'nin en büyük gövdeli barajına sahip olacak. Oraya da bir hastane yapıyoruz, şu anda arsa teminiyle ilgili  çalışmalar sürüyor. Yeni bir Yusufeli inşa edeceğiz biliyorsunuz. Modern bir Yusufeli şehri inşa edeceğiz ve bu, deniz manzaralı olacak. Nereyi seyredecek, Yusufeli Barajı'nı seyredecek. Şehir inşa etmek budur.

HER NUMARA VAR

Pensilvanya'da bir zat var; hocaefendi midir, istihbarat şefi midir belli değil. Adam bakıyorsun dinleme ise dinleme, görüntü ise görüntü, her numara var. Neymiş, gece bir alüfte ile bir siyasetçi bir araya gelecekmiş, onun istihbaratını almış, hemen İstanbul'da Türkiye'de neyse tanıdığı birisini aramış bulmuş, 'git haber ver, bak böyle bir durum olacak.' Şu hale bak. Yav sana mı kaldı bu iş. Bir Müslüman bırak bir Müslümanı dinlemeyi, gözetlemeyi yapamaz böyle bir şeyi. 

SİYASET YAPACAKSAN BURADA YAP

Hiçbir insana yapamaz. Bu bizim inancımızda yok. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Sonra...Sen Türkiye'yi çok mu seviyorsun, bu vatanı çok mu seviyorsun? Ne işin var Pensilvanya'da, çık gel buraya, gel. Siyaset yapacaksan burada yap. Sonra böyle alüftelere takılma. Bizim güzel insanımız var. Nedir bu yanlış? Benim ülkemi oradan niye karıştırıyorsun? Ülkeme fitneyi niye sokuyorsun. Yalansa bunlarda, takiyyeyse bunlarda, her numara var. Milyarlar dolarlar, bunlarla uğraşıyorsun. Neymiş, bir tane ceketi varmış. Bir ceketin cebine milyarlarca dolar sığar mı? Nasıl yapıyorsun bu işleri?

ONUNLA BİRLİKTE HAŞROLUNACAKTIR

Kişi yaptıkları ile sevdikleri ile beraber haşrolunacaktır, ilke budur. Kılıçdaroğlu'na oy toplayan Pensilvanya onunla birlikte haşrolunacaktır. 

BAŞI AÇIK BAŞI KAPALI YAN YANA

Üniversitenin kapısından çevrildiler. İmam-hatip öğrencisi oldukları halde okula sokulmadılar. Katsayı engeli getirdiler mi? Getirdiler. Meslek lisesi mezunu musun? Katsayı engeli, istediğin üniversiteye giremiyorsun, ayağına ağırlıkları takmışlar, 'koş' diyorlar, nasıl koşacaksın. Ne oldu? Sabrettik, zafere ulaştık. 4+4+4 ile beraber 12 yıllık zorunlu eğitimle Türkiye'nin önünü açtık mı? Artık başörtüsü sorunu var mı? Katsayı engeli var mı? İstediğin üniversiteye gidebiliyor musun? Devlet dairesinde başörtülü olarak çalışma başladı mı? Bunun adı normalleşmedir. Başı açık kardeşim, başı örtülü kardeşim hepsi yanyana. Kardeşlik, birlik, beraberlik bu. Ayırdılar vatandaşı mı ayırdılar, birbirine düşürdüler.

Birisi siyasi Kürtçülük yapıyor, bir parti siyasi Türkçülük yapıyor, CHP de 'ben kumsalların partisiyim' diyor. Ama biz 77 milyonun, 780 bin kilometkarenin partisiyiz. Ben Türkü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürdü Kürt olduğu için sevmiyorum, Lazı Laz olduğu için sevmiyorum. Boşnağı, Arnavutu, Gürcüyü, Abazayı kimliklerinden dolayı sevmiyorum; beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Bizim farkımız bu.

ORTAK HAVAALANI

İnşallah, büyük ihtimalle, Rize ve Artvin'in müşterek kullanabileceği bir havalimanını, orta bölgede uygun bir yere inşallah yapacağız" dedi. Etüt, proje çalışması ile yer tespit çalışmasının devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Siz çok uzun uzadıya yollarda yormadan, sizi yarım saatte havalimanına ulaşabilecek hale getireceğiz.

PLANDAN PROJEDEN BAHSETTİ Mİ?

CHP geldi buraya, ne konuştu burada? Bir plandan, projeden bahsetti mi? 'Ben şunu, bunu yapacağım', böyle bir şeyden bahsetti mi? Bizim bahsetmemize gerek yok zaten. Niye? Şuralarda yaptığımız barajlar zaten bizi anlatıyor. Deriner'e bak bizi gör, hamdolsun tamamlamak bize nasip oldu. Muratlı'ya bak bizi gör, tamamlamak bize nasip oldu. Biz dağları delerek geliyoruz. Buralardan milyonlarca kilovatsaat enerji üretiyoruz, Niye? 'Türkiye'nin enerji sorununu çözelim' diye.

KEMALPAŞA İLÇE OLACAK

İnşallah oradaki değişim ve dönüşümle beraber, Mustafakemalpaşa'da bu operasyonu yapacağız ve Mustafakemalpaşa inşallah ilçe haline gelmiş olacak. Biz sizin hizmetkarınız. Bunu bilin, bizim efendilik diye bir derdimiz yok. Bütün derdimiz şu? Bu can bu tende oldukça biz bu vatana, millete hizmetkarız