BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Niğde şehitleri memleketlerine uğurlandı

Niğde'de terörist saldırısı sonucu şehit olan polis memuru ve astsubay için Adana'da düzenlenen törenin ardından cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Abone ol

Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki saldırıda şehit düşen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban için Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, şehitlerin yakınları ile öğrenciler katıldı.

Şehit cenazelerine Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Cenazeler Asker Hastanesi'nden valiliğe getirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şehitlikle ilgili Kur’an-ı Kerim’den ayetler hatırlatarak yaptığı konuşmada, saldırının amacı ve kimler tarafından gerçekleştirildiğine yönelik detayların ortaya çıkarılacağını bildirdi.

Çelik, saldırının demokrasiye ve toplumsal barış ve istikrara yönelik olduğunu ifade ederek, "Olayın oluş biçimi, saldırıyı gerçekleştiren saldırganların uyrukları, kökenleri olayın yapılış biçimi, bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacaktır. Şu an itibariyle ortaya çıkan bilgiler şunu göstermektedir. Bu dışarıdan gelen bir saldırıdır. Türkiye'nin en büyük güç kaynağı demokrasimize toplumsal barışımıza ve istikrarımıza dönük bir tehdit oluşturma gayretidir.” diye konuştu.

İki şehidin cenazesi saygı duruşu ve Adana İl Müftüsü Arif Gökçe’nin duasının ardından polisler tarafından omuzlara alınarak cenaze araçlarına konuldu. Şehitlerden polis memuru Adem Çoban'ın cenazesi Adana'nın Ceyhan ilçesine Astsubay Kozanoğlu'nun cenazesi ise memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine gönderildi.

Şehit polis memuru Adem Çoban'ın eşi Ümmü Çoban, törenin ardından kızları Zehra Betül, Hacer ve Bedia'ya sarılarak gözyaşı döktü. Astsubayın amcasını ise yakınları güçlükle sakinleştirdi.