BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  GÜNCEL

Hint Okyanusu'nda Malezya uçağını arama çalışmaları sürüyor

239 yolcusuyla birlikte 8 Mart'tan beri kayıp olan Malezya uçağını bulmak için yapılan uluslararası arama çalışmaları Hint Okyanusu'nun güneyinde devam ediyor.

Abone ol

239 yolcusuyla birlikte 8 Mart'tan beri kayıp olan Malezya uçağını bulmak için yapılan uluslararası arama çalışmaları Hint Okyanusu'nun güneyinde devam ediyor.

Beş askeri ve sivil uçaktan oluşan bir ekip uçağın enkazını bulmaya çalışıyor.

Dün yayımlanan uydu fotoğrafları, Avustralya'nın güney batısındaki Perth kenti açıklarında okyanus yüzeyinde uçağa ait olması muhtemel bazı parçaların görüldüğünü gösteriyordu.

Dün başlatılan arama çalışmaları kötü hava koşulları nedeniyle durdurulmuştu.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, "Yeryüzünde erişilmesi en zor bölgelerden biri burası; ama bir şey varsa orada, bulacağız. Uçaktaki yolcuların aileleri için bunu yapmak zorundayız." dedi.

23 bin km'lik bir alan taranıyor

Kuala Lumpur'dan Pekin'e MH370 numaralı uçuşunu yapmakta olan uçak, hava trafik personeli ile irtibatını kesmiş ve radarlardan kaybolmuştu.

Uydu verileri gereğince uçağın son görüldüğü noktanın kuzey ve güneyindeki iki koridorda arama çalışmaları yoğunlaşmıştı.

Malezyalı yetkililer uçağın kasıtlı olarak rotasından saptığına inanıyor. Birçok uzman ise uçağın kaçırılmış olabileceği ihtimalini destekleyecek yeterli veri bulunmadığını ifade ediyor.

Arama çalışmasında kullanılan uçaklar, Perth'in 2500 km açıklarında 23 bin km'lik bir alanı tarıyor. Her uçak karadan en fazla iki saat uzak kalabiliyor. Şimdiye kadar yapılan seferlerden henüz sonuç alınamadı.

Arama çalışmalarına bölgedeki bazı uluslararası gemiler de katılıyor.

Çin, taranacak bölgeye üç donanma gemisi gönderdiğini açıkladı.

Malezya Ulaştırma Bakanı dünkü açıklamasında, uçak enkazı olduğuna dair son verileri "güvenilir bir ipucu" olarak değerlendirmişti. Uydu fotoğraflarında görülen en büyük parçanın 24 metre büyüklüğünde olduğu ifade ediliyor.