BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.518,08
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada 19 Mayıs bayramı

Tuzla Belediyesi’nce, 19 Mayıs Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Abone ol

Tuzla Belediyesi’nce, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilkin Belediye Gençlik Meclisi toplandı. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin de iştirak ettiği Gençlik Meclisi toplantısında, gençliğin meseleleri ve çözüm yolları tartışıldı.

19 Mayıs dolayısıyla akşam da İBB Kafkale Spor Kompleksi’nde bir gençlik konseri düzenlendi. Konserin açılışında bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, 19 Mayıs’ın tarihteki yerine ve önemine vurgu yaptı. Başkan Demirci konuşmasında şunları söyledi:

“Milli Mücadele’nin fiilen başladığı bu gün, yıllarca sürmüş bir felaketler silsilesinin sonu, sömürge altında yaşayan dünya uluslarına örnek teşkil edecek büyük bir mücadelenin ise başlangıcıdır. Bu açıdan 19 Mayıs 1919, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, modern dünya tarihinin de önemli dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in bütün kazanımlarının sembolü olan bu önemli günü gençlere armağan etmiş olması her açıdan manidardır.”

Demirci, gençlere, kendilerine emanet edilen değerlere sahip çıkmalarını ve o değerleri zenginleştirerek bir sonraki kuşağa aktarmalarını da tavsiye etti.
Açılış konuşmasından sonra gençlik konserine geçildi. Tuzlalıların yoğun ilgi gösterdiği konserde, sanatçılar Nur Ertürk, Gökhan Birben ve Tayfun sahne aldı.