BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.502,00
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Da Vincinin şifreyi çözdü

'Da Vinci Şifresi' gösterime girdiği ilk üç gün içinde dünyanın en fazla izlenen ikinci filmi oldu.

Abone ol

Tüm eleştirilere ve protestolara rağmen film haftasonunda 224 milyon dolar gelir etti. Hıristiyan örgütlerin tepkisini çeken 'Da Vinci Şifresi', film eleştirmenleri tarafından da beğenilmedi. Ancak olumsuz yorumlar ilgiyi daha da artırdı.

Film ilk üç günlük hasılatıyla tüm zamanların en çok kazandırdan ikinci filmi oldu. Yapımcılara göre, ilk üç günde 224 milyon dolar gişe yapan film, 'Star Wars:Sith'in İntikamı' filminin ardından ikinci sırada yerini aldı.

Star Wars serisinin üçüncü filmi olan Sith'in İntikamı, 253 milyon dolarla ilk üç günde en çok kazandıranlar listesinde büyük farkla önde.

Uzmanlar 'Da Vinci Şifresi'nin bu başarısının ardından izleyicilerin merakının yattığını belirtiyor. Film, çekimlerin başladığı günden bu yana gündemden düşmemiş, geçtiğimiz cuma günü de tüm dünyayla aynı anda Türkiye'de de vizyona girmişti.

Eleştirmenlerden zayıf not

Film, Cannes Film Festivali'nin açılışında gösterildi. Yönetmen Ron Howard'ın beyazperdeye uyarladığı film, eleştirmenlerden zayıf not aldı. Film, kaba ve karanlık olarak nitelendi.

Eleştirmenlerin çoğu da iki baş oyuncunun kimyalarının tutmadığı konusunda hemfikir. Oyuncular ise filmin arkasında. Onlara göre film sonuçta bir kurgu ve ortada büyük fırtına kopartılmasını gerektirecek bir durum yok.

Yapımcılar olumsuz eleştirilere karşın, sadece ABD'deki ilk haftasonunda yaklaşık 80 milyon dolarlık hasılat beklediklerini açıkladı.

Yönetmenliğini Ron Howard'ın yaptığı senaryosunu Akiva Goldsman'ın kaleme aldığı filmde, Profesör Robert Langdon'ı Tom Hanks, ona yardım eden kripto uzmanı Sophie Neveu'yu Audrey Tautou canlandırıyor.

Ünlü oyuncu Jean Reno'nun da dedektif Bezu Fache rolünde seyirci karşısına çıkacağı filmde diğer rolleri Ian McKellen, Alfred Molina vePaul Bettany üstleniyor.