BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tuzla sahilleri temizlendi

Tuzla Belediyesi Dünya Çevre Günü’nü yoğun katılımlı etkinliklerle kutladı. Tuzlalılar deniz yüzeyini temizledi

Abone ol

İlçedeki okullardan öğrencilerin, öğretmenlerin, sivil toplum örgütlerinden katılımcıların ve halkın eşlik ettiği programlardan ilki İ.G Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Dünya Çevre Günü Programı’nda açılış konuşması yapan Tuzla Belediye Başkan Vekili Kadir Çetin; daha sağlıklı ve huzurlu bir çevrede yaşamak için Tuzla Belediyesi’nin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yaptığı çalışmalarla İstanbul ilçe belediyeleri içerisinde çevresel anlamda kazanılan başarıların mutluluğunu katılımcılarla paylaştı ve çevreye gönül verenleri ve özellikle öğrencileri yürekten kutladığını ve belediye olarak çevrecileri desteklediklerini dile getirdi.

Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından tertip edilen programda daha sonra, Halil Türkan İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan “Çevre” konulu tiyatro gösterisi sergilendi. Öğrencilerin anlam dolu oyunlarının ardından “Geri dönüşüm ve Geri Kazanım” konulu eğitim filmi, korunan bir çevreyle korunmayan bir çevre arasındaki büyük farkları gözler önüne seren “Küresel Isınma ve Doğal Yaşam” konulu film ile aynı konuya ilişkin İBB İSTAÇ A.Ş.’den Çevre Mühendisi Kemal Doğan’ın slayt gösterisi sunuldu.

Film gösterimlerini Tuzla Belediyesi’nin açmış olduğu “Çevre” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarına katılanlara ödüllerinin verilmesi takip etti. Şiir yarışmasında birinci olan Tezer Taşkıran İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Şaziye Acar ile Kompozisyon yarışmasında birinci olan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ümmühan Söylemez eserlerini salonu dolduran tüm katılımcılarla paylaştı.Daha sonra sahneye “Tiyatro Alkış”çıktı ve “Ben Çöp Değilim” adlı tiyatro gösterisiyle hem güldürdü hem de düşündürdü.

İ.G Kültür Merkezinde sona eren programdan sonra Tuzla Kamil Abdüş Gölü’ne gezi düzenlendi. Tüm katılımcılarla birlikte göl çevresinde çevre temizliği gerçekleştirildi. İlk günün ardından Tuzla Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ, başkan yardımcıları , Belediye Kadın Meclisi gönüllüleri, Halil Türkan İlköğretim Okulu çevre gönüllüleri, belediye personeli ve Tuzla halkının yoğun katılımıyla desteklediği deniz temizliği faaliyeti gerçekleştirildi. Tuzla Sahil İskelesi’nden startı verilen temizleme faaliyeti Tersaneler Bölgesi, Göl Koyu ve Sakız Adası çevresinde devam etti. Deniz temizleme gemileriyle yapılan faaliyet Tuzla Sahil İskelesine dönülmesi ile sonuçlandı.