BIST 11.063
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Tuzla AB kapısını açtı

Tuzla Belediyesi dünyayla bütünleşmeye, gelişmiş Avrupa ülkeleriyle ortak projeler yürütmeye devam ediyor.

Abone ol

İstanbul’da Avrupa Birliği ve Tanıtım Ofisi kuran ilk belediyelerden biri olarak Avrupa Birliği katılım sürecine verdiği önemi gösteren belediye, aralarında Almanya, İspanya, İtalya gibi ülkelerinde bulunduğu kısa adı CITYCOM olan Kentsel Enerji Yönetimi Stratejilerinin Geliştirilmesi ve Sektörlerarası Uygulaması isimli projede de yerel yönetim düzeyinde katılımcı olan tek belediye oldu.

Tuzla Belediyesi projenin uygulama fazının gerçekleştirileceği üç bölgeden biri olacak. AB 7.Çerçeve Programı bünyesinde Marie-Curie tematik alanında hazırlanan projenin İstanbul Toplantısı İTÜ Taşkışla’da gerçekleştirildi. Toplantıda Tuzla Belediyesi’ni Dış İlişkiler Müdürlüğü’nden Gökhan TURAN temsil etti. Prof. Dr. Ursula EICKER tarafından yönetilen projenin ortakları toplantıda CITYCOM’dan beklentilerini ve uygulama fazında yapılacakları masaya yatırdı.

27 Mayıs 2008 tarihinde İTÜ Taşkışla’da gerçekleşen toplantının ardından projenin Türk ve yabancı araştırmacıları 2 Haziran’da Tuzla Belediyesi’ni ziyaret etti.

Tuzla Belediyesi ve Tuzla ilçesi hakkında temel bilgilerin verildiği bu teknik gezide misafirler Avrupa Birliği ve Tanıtım Ofisi hakkında da bilgi aldı. Ziyaretçiler günü, çevre dalında birincilik ödülü alan Kamil Abdüş Gölü’nde bir bot turu yaparak sonlandırdı. Göl hakkında bilgileri bot turu esnasında proje yürütücüsü Bahri Açıkgöz verdi.